V soboto,  14. 4. 2018, smo učenci, ki obiskujemo nemščino, zgodaj zjutraj krenili v nemško mesto München. Na poti smo imeli dva postanka. Malo pred Münchnom smo z ladjico odšli na otok po Kimskem jezeru. Na otoku smo si ogledali grad Ludvika II. Bavarskega, ki je bil narejen po vzoru Versaillesa.

Kmalu smo se z ladjico odpeljali nazaj in z avtobusom proti Münchnu. Za začetek smo si ogledali znameniti olimpijski stolp, s katerega smo videli vse okrog čudovitega mesta. Pogled je bil prečudovit. Z dvigalom smo se dvignili za 158 m. Sledil je odhod čez most do BMW Welt. Tam smo si ogledali vse novejše modele avtov in motorjev znamke BMW. Lahko smo sedli vanje oz. nanje. Imeli so tudi trgovino, v kateri so bili vsi izdelki zelo dragi. 
 
Nato smo se odpravili do hotela, v katerem smo se spakirali. Hitro smo krenili na večerjo v značilno nemško pivnico. Hrana nam ni ustrezala, zato smo večer zaključili v McDonaldsu. Ko smo se najedli, smo odšli spat v hotel. Po zgodnjem zajtrku smo spakirali vso prtljago in odšli na avtobus, ki nas je odpeljal do znamenite Allianz Arene. Tam smo si ogledali garderobe,  igrišče, hodnike, konferenčne sobe… Po koncu ogleda smo imeli priložnost kupiti kakšen spominek od nogometnega kluba Bayern München. 
 
Za zaključek smo se odpeljali do slavnega nemškega muzeja, v katerem je bilo nešteto zanimivih stvari. Najbolj nama je bil všeč oddelek s fiziko. Vodička je povedala, da če bi vsakemu razstavnemu elementu v muzeju namenili eno minuto, bi bili v njem 36 dni. Po ogledu smo zadovoljni, veseli, polni novih izkušenj odšli domov.
 
Alen Rovšek in Samo Brudar, člana novinarskega krožka
Dostopnost