Pod mentorstvom Plezalnega kluba Novo mesto se v dvorani Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči v šolskem letu 2017/2018 izvajal krožek športnega plezanja na največji in najlepši notranji plezalni steni na Dolenjskem. Krožek je obiskovalo 61 osnovnošolcev v dveh starostnih skupinah, kar potrjuje, da je bila odločitev za postavitev plezalne stene v novi telovadnici upravičena.

Spomladi je Plezalni klub Novo mesto organiziral tri tekmovanja v plezanju mlajših kategorij. Prvo se je odvijalo 20. marca 2018 v Mirni Peči, kjer je nastopilo 69 tekmovalcev: 37 iz OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, 20 iz Športnega društva Šentlovrenc, 12 iz Plezalnega kluba Novo mesto. Kar nekaj mirnopeških otrok je na svojem prvem plezalnem tekmovanju doseglo stopničke, medalje in priznanja. V čast zmagovalcem je po podelitvi zadonela slovenska himna.

Tudi na drugem tekmovanju, ki je potekalo 14. aprila 2018 v Šentlovrencu, so se mirnopeški plezalci odlično izkazali in domov prinesli priznanja za prva tri mesta.
Zaključno tekmovanje je potekalo 18. maja 2018 na zunanji plezalni steni na Loki v Novem mestu, kjer je nastopilo 47 tekmovalcev.

Najboljši dosežki mirnopeških učencev in učenk so navedeni v spodnji preglednici. Učenci so bili na vseh treh tekmovanjih razdeljeni v štiri starostne kategorije in prav tako učenke.

Ime in priimek Mirna Peč Šentlovrenc Novo mesto
Nina Rajšelj 1. mesto 2. mesto 1. mesto
Maks Zupan 2. mesto 2. mesto
Jana Saje 3. mesto 2. mesto
Gašper Brezar 3. mesto
Hana Mahnič 3. mesto
Tinkara Žagar 3. mesto 2. mesto
Drago Saje 1. mesto 3. mesto
Urban Matko 1. mesto
Svit Krevs 1. mesto
Iza Kavšek 2. mesto
Adrijana Retar 3. mesto

Čestitke vsem tekmovalcem!

Vsi smo lahko veseli nove pridobitve, na kateri se izvaja tudi rekreativno plezanje za odrasle. Letos se je v Mirni Peči pod mentorstvom inštruktorja Tomaža Erpiča iz Plezalnega kluba Novo mesto izvajal tudi tečaj v športnem plezanju za 12 odraslih plezalcev.

Fotogalerija

Besedilo: Mojca Rajšelj, Barbara Mihaela Saje

Foto: PK Novo mesto, Barbara Mihaela Saje

Dostopnost