8. slovenska Glasbena olimpijada

V nedeljo, 10. 3. 2019 se je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana odvijala 8. slovenska Glasbena olimpijada. V letošnjem šolskem letu sta se državnega tekmovanja udeležila Eva Zupančič, 8. a in Tevž Kupljenik, 7. b in tekmovala z 58 drugimi osnovnošolci iz cele Slovenije.

Glasbena olimpijada je prav posebno tekmovanje, ki glasbeno nadarjenim učencem 3. triade OŠ omogoča kompleksno glasbeno predstavitev; z reševanjem nalog v pisnem testu preverijo svoje glasbeno znanje in sposobnosti slušnega zaznavanja ter prepoznavanja različnih glasbenih prvin, s pevsko predstavitvijo pa izkažejo svojo muzikalnost in interpretacijske sposobnosti. Prav poseben dogodek je za tekmovalce izvedba avtorske skladbe, napisane prav za to priložnost.

Za 3. del tekmovanja sta Eva in Tevž ustvarila lastni avtorski skladbi z naslovom Voščilo (dvoglasje, viola in klavir) in Odtenki baroka (za oboo in klavir), ki smo jih predstavili v dvorani Lucijana Marije Škerjanca. Sodelovale so še učenke: Nadja Jarc in Nuša Zajc, glas in Urša Matoh, viola. Eva je prejela odlično srebrno priznanje, Tevž pa zlato priznanje in neuradno 7. mesto.

Obema VELIKE ČESTITKE!

 

Galerija slik

Mentorica: Ema Igličar

Dostopnost