V soboto, 13. 4. 2019, bo športni dan za vse učence šole. Imeli bomo pohod. Pohod, ki je že tradicionalen, se imenuje DAN DRUŽENJA VSEH GENERACIJ. Glavni cilj je, da ob prijetnem druženju naredimo še nekaj dobrega za svoje telo. Pohod je del akcije, ki poteka po celi državi. Na pohod so vabljeni tudi vaši stari starši, starši in ostali sorodniki.

Določili smo dve zahtevnostni trasi. Prva je namenjena učencem prvega triletja in bo potekala od šole proti Šentjuriju, Hmeljčiču, Selom pri Zagorici, Malem Kalu. Na igrišču na Velikem Kalu bo kratek odmor. Sledila bo pot skozi gozd proti Postaji in nazaj proti šoli.

Druga trasa je namenjena učencem drugega ter tretjega triletja in je nekoliko daljša. Prehodili bomo celo traso pohoda po poteh Pavčkove in Slakove mladosti. Začeli bomo pri šoli, se odpravili proti Šentjuriju, Hmeljčiču, Selom pri Zagorici, Malem Kalu, Rogovili, centru Mirne Peči in pohod zaključili pri šoli.

Prosimo, če učenci pisno obvestite razrednike o imenih udeležencev pohoda v družini ter skupnem številu članov družine, ki se bodo pohoda udeležili.

Učenci se bodo ob 7.30 zbrali pri razrednikih, ki bodo preverili prisotnost in razdelili malico. Ob 7.50 se bomo razdelili v dve skupini in odšli na pohod. Obe skupini se bosta na šolski prostor vrnili do 12.00. V šolski jedilnici bo na voljo malica za vse učence pohoda. Udeležence pohoda opozarjamo na primerna oblačila in obutev, ki mora biti dobro razhojena in primerna tudi za hojo v mokrem. S seboj imejte rezervno majico, malico, vodo ali druge brezalkoholne napitke.

Avtobusni prevozi bodo zjutraj potekali po običajnem voznem redu. Odhod avtobusov domov bo ob 12.15. Avtobus bo domov vozil samo enkrat. Učenci iz Šrange naj pridejo v šolo s šolskim avtobusom ali s starši. Kombi ne bo vozil. Kosila, podaljšanega bivanja in jutranjega varstva ta dan ne bo.

Za lažjo organizacijo pohoda, vas prosimo, da izpolnite prijavnice, ki jo bodo učenci prinesli domov. Prijavnico naj učenci oddajo svojim razrednikom, do torka, 9. 4. 2019.

Dostopnost