V soboto, 6. 4. 2019, smo se učenci nemščine odpravili na ekskurzijo v Celovec (Klagenfurt).

Ob 10.00 smo prispeli na našo prvo destinacijo, Ostroviški grad. Tam smo se sprehodili čez 14 grajskih vrat. Grad ima bogato zgodovino in zakladnico predmetov, slik ter listin v notranjosti. Grad je v lasti rodbine Khevenhüller. Nato smo se z avtobusom odpeljali do naslednje destinacije, mestno jedro Celovca.

Tam smo si ogledali mestne znamenitosti, glavni trg in veliko ulic, ki so bile že okrašene v znamenju prihajajoče velike noči. Mestni zaščitni znak je zmaj. Legenda pravi, da je bilo nekoč ob Vrbskem jezeru močvirnato območje in govorilo se je, da v njem prebiva zmaj.

Po ogledu mestnega jedra je sledil ogled Minimundusa ali dobesedno mini sveta. Tu je v pomanjšani obliki prikazanih 160 znamenitosti iz celega sveta. Od Kitajskega zidu in Sydniške opere, pa do Bele hiše in Eifflovega stolpa.

Sledil je ogled planetarija, ki velja za enega največjih in najzanimivejših v Evropi. Ogledali smo si predstavo o skrivnostih vesolja, planetov, lun, zvezd in kometov. Naučili smo se marsikaj novega in izvedeli ogromno osupljivih in dah jemajočih dejstev.

Naš zadnji postanek je bil ogled največjega lesenega stolpa na svetu, stolpa Pyramidenkogel, s katerega smo se spustili po najdaljšem toboganu v Evropi.

V večernih urah smo se po zanimivem dnevu odpravili domov.

 Tevž, 7. b

Dostopnost