V ponedeljek, 30. septembra, smo na šoli izvedli kulturni dan, Pavčkov dan, s katerim se vsako leto spominjamo dneva, ko se je rodil pesnik in naš rojak Tone Pavček. Skozi celoten dan smo preko različnih dejavnosti, ki so med drugim preizkušale tudi naše spretnosti, spoznavali osem krogov odličnosti in tanko črto odgovornosti, ki bodo vodilo naše šole v letošnjem šolskem letu. Spoznali smo, kako pomembna je odgovornost za lastna dejanja, predanost pri uresničevanju lastnih ciljev, govoriti z dobrim namenom, biti fleksibilen v tem, da smo pripravljeni poskusiti različne načine, da bi prišli do svojega cilja, »To je to!« – imeti pozitiven odnos do dela, časa, sebe in drugih, ugotovili smo, da napake vodijo k uspehu ter kako pomembna je integriteta oz. usklajevanje svojega vedenja z vrednotami in uravnoteženost v življenju. Dan smo zaključili s proslavo, na kateri smo s krajšim preizkusom v skupnost učencev šole sprejeli tudi naše letošnje prvošolce.

Eva Zupančič, 9. a

V 8. b smo se o posamezni vrednoti najprej pogovorili, jo razložili, nato pa smo jih spoznali še preko iger ter življenjskih situacij. Največkrat smo pisno izrazili svoja mnenja in dogodke, povezane s temo, ter izkušnje nato izmenjali. Učenci menimo, da je današnji dan ena izkušnja več ter da smo se skozi njo naučili predvsem osnovnih vrednot/smernic, ki naj se jih držimo v življenju.

Nato je sledila proslava ob Pavčkovem dnevu. Najprej smo vse učence in učitelje spomnili na rojstni dan pesnika Toneta Pavčka, nato pa smo skupaj z izzivi in skromnimi darilci sprejeli prvošolce v našo skupnost, Skupnost učencev osnovne šole Toneta Pavčka.

Tevž Kupljenik, 8. b

Fotografije v galeriji.

Dostopnost