V torek, 23. 6. 2020, smo imeli v oddelkih 8. a in 8. b tehniški dan s skupno temo gonila, na katerem smo v eni skupini izdelovali vzvodne škarje, v drugi pa iz tehniške zbirke Lego Education sestavljali avtomobil »dragster« .

Učenci 8. razreda so bili razdeljeni v dve skupini (po oddelkih). Učenci 8. b so prvi dve šolski uri in pol izdelovali vzvodne škarje po načrtih iz delovnega zvezka. Pri tem smo ponovili znanje o gonilih – zobniki, prestavno razmerje, delovanje vzvoda. Pred začetkom dela smo ponovili še pravila varnega dela. Pogovorili smo se o tem, kako vrtamo kovine, kakšen sveder moramo uporabiti, katera zaščitna sredstva pri tem uporabimo.

Ta čas so učenci 8. a iz tehniške zbirke Lego Education sestavljali avtomobil »dragster«. Najprej so ponovili znanje o gonilih – kaj sploh so gonila, kako jih delimo, kaj so osi, gredi, ležaji, zobniki, prestavno razmerje, strojne mehanizme in njihovo delovanje in uporaba. Učenci so nato po navodilih sestavljali avtomobil. Po dveh šolskih urah in pol sta se skupini zamenjali.

Nekaj utrinkov obiska je objavljenih v fotogaleriji.

Dostopnost