Vsako leto nas ob zaključku bralne značke v šoli obišče znan umetnik. Gostili smo že pisatelje, pesnike, ilustratorje in igralce. Ker ob koncu preteklega šolskega leta to ni bilo mogoče, smo obisk prestavili na letošnjo jesen. Zlatim bralcem je v juniju naša izbrana gostja Nataša Konc Lorenzutti napisala pismo, v katerem jih je pohvalila za dosežek in jih spodbudila k branju še naprej. Vse ostale učence pa je v ponedeljek, 7. 9. 2020, obiskala v šoli. Vsi se sicer nismo mogli zbrati v avli in uživati v predstavi, kot je to v navadi, je pa obiskala vsak oddelek posebej in se pogovorila z učenci ter predstavila katero izmed svojih del.

Učenci 3. b so po obisku zapisali naslednje:

Danes je bila pri naš pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. Pripovedovala nam je pravljice, ki jih je napisala sama: Enajstnik, Kdo je danes glavni, Zvezek in brezvezek. Bili smo navdušeni. S seboj je prinesla kamišibaj, česar smo bili zelo veseli. Želimo si, da bo napisala še veliko zanimivih knjig.

Med učenci višjih razredov pa je avtorica v naši šoli znana predvsem po delu Avtobus ob treh, ki so ga vsi učenci sedmega razreda prejeli v dar že v septembru 2019 v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo. Omenjena knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig Zlata hruška, nominirana pa je bilo tudi za nagrado večernica. Njeno zadnje objavljeno delo je Gremo mi v tri krasne, ki jo toplo priporočamo v branje.

Intervju s to uspešno pisateljico boste lahko prebrali v šolskem glasilu ob koncu šolskega leta.

Polona Rozman

Dostopnost