V četrtek, 10. 9. 2020, in petek, 11. 9. 2020, sta na šoli potekala tehniška dneva. V četrtek so imeli tehniški dan učenci 7. in 8. razredov, v petek pa učenci 6. in 9. razredov.

Učenci so delali po oddelkih in v enem dnevu zamenjali tri delavnice:

1. delavnica: Spletna učilnica na računalniku,

2. delavnica: Spletna učilnica na mobilnem telefonu in

3. delavnica: Šivanje zaščitnih mask (dve delavnici).

V delavnici spletna učilnica na računalniku, ki jo je vodila Anja Luštek, so se učenci naučili uporabe spletne učilnice na računalniku. Učenci so si ogledali, kako dostopajo do snovi, ki jo naloži učitelj, kako preko računalnika oddajo domačo nalogo in si ogledajo povratno informacijo učitelja, kako rešijo kviz in si ogledali interaktivne videoposnetke preko vtičnika H5P.

V delavnici spletna učilnica na mobilnem telefonu, ki jo je vodila Natalija Lokar, so si učenci na svoje telefone najprej naložili aplikacijo Moodle, s katero lahko na telefonu dostopamo do spletnih učilnic. Nato so si v aplikaciji ogledali kako dostopajo do snovi, ki jo naloži učitelj, kako preko računalnika oddajo domačo nalogo in si ogledajo povratno informacijo učitelja ter kako rešijo kviz. Navodila za uporabo aplikacije se nahajajo v spletni učilnici, v katero so se na tehniškem dnevu vpisali učenci.

V delavnicah šivanja so si učenci po navodilih mentoric (Eme Polanec, Simone Ogulin, Simone Laknar Strahinić, Maše Mohorko, Mojce Novak in Monike Juršić) izdelali preprostejšo obliko zaščitne maske. Večji del maske so učenci sešili ročno, en del pa so jim s šivalnim strojem sešile mentorice.

Utrinke iz tehniškega dneva si lahko ogledate v fotogaleriji.

Zapisala: Natalija Lokar

Dostopnost