Danes ob 8.00 smo smo se v dežju odpeljali proti domu Kavka, kjer bomo imeli šolo v naravi naslednjih 5 dni. Na poti nas je nekaj časa spremljal dež. Ustavili smo se v Idriji, kjer smo imeli malico. Do cilja nas je nato čakalo še nekaj ovinkov.

Ko pa smo prispeli na cilj, se je vreme nekoliko izboljšalo. Dežja ni bilo, vendar so bile temperature kar nizke.

Ob prihodu smo se najprej razvrstili v sobe (oz. gnezda, saj so sobe poimenovane po gnezdih ptic: gnezdo sinic, vrabčkov, sov, lastovk, šoj in čukov). Nato smo imeli kosilo. Po kosilu pa smo se odpravili raziskovati okolico. Oddelek 6.a je obiskal bližnji gozd, 6.b pa se je odpravil v Kavkino jamo. Zvečer pa nas čaka pohod s svetilkami na bližnji hrib.

Utrinke današnjega dne si lahko ogledate tudi v galeriji.

Učenci so o današnjem dnevu zapisali sledeče:

Začeli smo v šoli in se odpeljali z avtobusom prot domu Kavka. Vozili smo se približno tri ure in pol. Med vožnjo smo se zabavali. Ko smo prišli v dom, smo dobili veliko navodil. Potem smo se nastanili v sobe in sledilo je kosilo, nato pa prosti čas. Zatem smo odšli v jamo Kavka in si ogledali veliko zanimivosti. Našli smo kosti različnih živali. Po ogledu jame smo imeli okusno večerjo. Po tem smo se pripravili na večerni sprehod z lučkami. Bilo je zanimivo. Imeli smo lep razgled na Italijo in Hrvaško. Po sprehodu smo si umili zobe in se stuširali. Pripravili smo se na spanje in vsi utrujeni popadali v postelje.  (Nika Piko)

Zjutraj smo vzeli malico v šoli in se z avtobusom odpravili v doma Kavka. Nato smo razpakirali prtljago in odšli na kosilo. Po kosilu smo igrali namizni tenis. Nato smo odšli na sprehod v gozd si ob tem ogledali, kak oso sestavljene rastline. Ko smo se vrnili v dom Kavka smo tudi zapisali in narisali kar smo si ogledali v gozdu. Nato smo imeli prosti čas in večerjo. Zvečer smo odšli na nočni sprehod s svetilkami. Ogledali smo si lučke in občudovali mesta, ki so bila razsvetljena. (Rok Novak).

Dostopnost