Slovenska bakla za letošnje olimpijske igre v Tokiu, ki bo do 23. julija 2021 potovala po vseh slovenskih občinah, je danes, 31. 5. 2021, kot 64. občini po vrsti, prispela tudi k nam. Po naši občini so jo ponesle vse generacije, od najmlajših do najstarejših, še posebej pa so bili k prenosu vabljeni najuspešnejši mirnopeški športniki Mitja Krevs, Rok Eršte in Blaž Jarc. Kot predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije pa je del poti pretekel tudi olimpijec Marcel Rodman.

V ta namen smo na šoli organizirali športni dan, ki je bil olimpijsko obarvan. Učenci od 1. do 6. razreda so tekmovali v štirih atletskih izzivih, na koncu pa smo dobili olimpijskega zmagovalca. Predstavila so se tudi domača športna društva, in sicer Karate klub Mirna Peč, Plezalni klub Novo mesto, Rokometni klub Trimo Trebnje in Šola zdravja Mirna Peč.

Učenci od 7. do 9. razreda so športni dan preživeli na stadionu Portoval, kjer so se pomerili v različnih atletskih disciplinah.

Olimpijska bakla širi olimpijski duh, optimizem ter poudarja jekleno voljo. Te vrednote vsakodnevno potrebujejo tudi naši učenci, zato smo se z veseljem pridružili temu projektu.

Z najuspešnejšimi mirnopeškimi športniki in Marcelom Rodmanom pa sta se pogovarjali tudi osmošolki Tia Lužar in Leja Srovin.

MITJA KREVS

Mitja je profesionalni tekač na srednje dolge in dolge proge, domačini pa ga poznajo tudi kot trenerja rekreativnih tekačev. Pravi, da je bil že od malih nog ves čas aktiven, s talentom in trdim delom pa so prišli tudi odlični rezultati.

Intervju (Mitja Krevs)

 

ROK ERŠTE

Rok od svojega devetnajstega leta trenira borilne veščine, v zadnjih letih še posebej tajski boks. 

Intervju (Rok Eršte)

 

BLAŽ JARC

Blaž je bivši profesionalni kolesar, danes pa je njegov vsakdanjik zelo pester in zanimiv.

Intervju (Blaž Jarc)

 

MARCEL RODMAN

Eden najboljših slovenskih hokejistov zadnjega desetletja in pol je profesionalno pot začel na domačih Jesenicah leta 2001, hitro pa je postal tudi pomemben člen slovenske izbrane vrste. Zbral je številne nastope na svetovnih prvenstvih, bil dolgo tudi njen kapetan, za krono kariere v dresu Slovenije pa ima tudi dva olimpijska nastopa – leta 2014 v Sočiju in letos v Južni Koreji.

Intervju (Marcel Rodman)

 

Zapisala: Mojca Novak

 

Dostopnost