Spoštovani starši,

programiranje je svojevrsten izziv, ki je dober uvod v svet računalništva, poleg tega pa predstavi nov način razmišljanja in nov pristop k reševanju problemov. Ker je za učenje programiranja zaznati interes med našimi učenci, vas seznanjam s spodnjo novico.

V šolskem letu 2021/22 bodo v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) organizirali priprave na tekmovanja iz programiranja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda.

Priprave bodo potekale enkrat na teden, ob sredah. Natančnejšo uro se bo določilo na prvem srečanju, ki bo v sredo, 29. 9. 2021, ob 17.00  prek Zooma. Udeležba je brezplačna in ni potrebno nobeno predznanje programiranja

Na srečanjih bodo učenci spoznali osnove programiranja, prav tako pa bodo skupaj reševali primere tekmovalnih nalog, ki jih bodo lahko reševali tudi sami doma. V okviru priprav se bo organiziralo nekaj tekmovanj, marca pa se bodo učenci lahko udeležili dveh državnih tekmovanj – ACM RTK (http://tekmovanja.acm.si/rtk/razpis) in ZOTKS tekmovanje iz programiranja (https://www.zotks.si/programiranje/razpis).

Priprave bodo izvajali uspešni starejši tekmovalci, z izkušnjami z mednarodnih tekmovanj in mentorji.

Na priprave se prijavite na https://forms.gle/XPQWbx5ktBLvgAW7A

Več informacij dobite na https://moodle.lusy.fri.uni-lj.si/course/view.php?id=79, kjer se nahaja tudi Zoom povezava ali pa se obrnite na Bora Grošelj Simića (priprave@turminal.net).

Dostopnost