“Čuvajmo naš modro-zeleni planet. To je naša zibelka, tu je naš dom. Z globokim spoštovanjem stopajmo po njenem površju in naj naši koraki ostanejo neopazni. Bodimo hvaležni za njene neprecenljive darove in njeno neskončno dobroto vračajmo z ljubeznivim ter harmoničnim sobivanjem z vsemi njenimi prebivalci.”(Timea Varga)

Z učenci 2. razreda smo v mesecu marcu in aprilu kar nekaj aktivnosti namenili našemu planetu. Dejavnosti smo začeli izvajati na prvi pomladni dan, zaključili pa s svetovnim dnevom Zemlje. Zavedamo se, da lahko vsak izmed nas pripomore košček mozaika, da bomo živeli v lepem, harmoničnem okolju. Z učenci smo se veliko pogovarjali o odpadkih, ponovili kako jih ustrezno razvrščamo, še bolj pa se poglobili, kako lahko odpadke spremenimo v ne samo nekaj lepega, ampak tudi uporabnega. Učenci so se tudi doma z družino pogovorili o odpadkih in se dogovorili, kaj bodo spremenili, da bodo s tem pomagali našemu planetu. Prav tako smo poslušali zanimivo predavanje gospe Cesar, kjer smo se veliko novega naučili tudi o elektronskih in nevarnih odpadkih. Najbolj zanimivi dejavnosti sta bili gotovo kuhanje čaja iz trobentic in zasaditev drevesa v gozdu. Že septembra smo z učenci nabirali plodove, jih v razredu vzgojili, sadiko pa nato posadili v gozd na izbran prostor. Vsak oddelek je svoje drevo zavaroval in tudi poimenoval. Kadar imamo le možnost, ga obiščemo, da preverimo, če je že kaj višje od prejšnjega obiska.

Več omenjenih dejavnostih si lahko ogledate v fotogaleriji na naslednji povezavi:  https://drive.google.com/drive/folders/1zU2PI1C52dj-6mr07ECJm9EpsRI4io4j?usp=sharing   

Dostopnost