Sreča se zmeraj z nesrečo brati.
Tako stare knjige uče.
A človek ne neha vérovati
in za srečo kakor za zvezdo gré.

 

Tako živi sreča svojo posebno zgodbo
med stvarmi in med ljudmi,
ki jo poslušajo kot znano godbo,
ki ni resnična, a milo zveni.

 

A sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne v žepu ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš koga rad.

 

Potem v tebi dve sreči gorita.
Dve sonci v srcu. Dvoje svetil.
Od njiju je luč okrog tebe razlita,
ko romaš za zvezdo, k sebi, na cilj.

 

 

 

 

Banner1
Pavček 3

Vodna postaja projekta Vodni agent

Primanjkljaj pitne vode je težava s katero se bo do leta 2030 soočala več kot polovica prebivalstva na Zemlji. Količina pitne vode z naglo rastjo prebivalstva in hkratnim vedno večjim onesnaževanjem naglo pada.

Zaradi tega moramo storiti vse kar lahko, da zmanjšamo količino pitne vode, ki jo uporabljamo. Okoljska odgovornost je cilj projekta Vodni agent, kateremu smo se v tem šolskem letu priključili oddelki 1. triletja in želimo da le-ta postaja obveza vseh nas, če želimo ohraniti naravne vodne vire za prihodnje generacije.

V torek, 18. aprila, je gospod Jože Cvetko, predsednik organizacije Vodna agencija, učencem 1. triletja predstavil tehnične elemente vodovodne in komunalne infrastrukture. Na praktičen način je učencem pokazal in razložil kako, na kakšen način in po kakšnih poteh voda priteče do naših domov ter s katerimi napravami in pripomočki jo nato porabljamo. Posebno pozornost v predstavitvi smo namenili našim navadam pri ravnanju z vodo. S primerjavo porabe količine vode za tuširanje, pomivanje posode, splakovanje straniščne školjke ali pranje avtomobila so učenci pridobili konkretne številke o porabi vode, kar jih je vodilo v razmišljanje o predlogih za smotrnejšo porabo pitne vode.

Fotografije dogodka so v spletni galeriji.

Spletna stran OŠ Toneta Pavčka uporablja piškotke. Ti ne shranjujejo Vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih ...