Prava pesem se piše sama,
prava pesem se bere sama,
prava pesem je kakor mama,
od življenja samega dana,
z rano in rožo zaznamovana
in ena sama.
Prava pesem se piše zjutraj,
prava pesem se piše čez dan
in se piše, kadar se piše seveda,
na večer in se piše ponoči,
prava pesem se piše noč in dan,
prava pesem se piše, kadar ni môči
srcu biti nič drugega kakor beseda
in vsebeseda.
Šele potem, če ti sreča v besedo kane,
šele potem, če beseda beseda ostane,
šele potem, če ti je kdo ne ukrade
in če med ničbesedami ne propade,
pesem (mogoče prava) nastane
zate in zame.

 

 

 

 

 

Banner2
Pavček 2

Utrinki s tabora raziskovanja in kreativnosti

Učenci 7. , 8. in 9. razreda smo se od 1. do 3. junija odpravili na Tabor raziskovanja in kreativnosti v CŠOD Bohinj. V petek smo ob 13.00 krenili izpred šole in se ob 16.00 ustavili pri slapu Savica. Nato smo odšli v CŠOD Bohinj in se ob nastanili v sobah. Dom smo si delili z orkestrom, ki nam je s svojo glasbo polepšal večere. Zvečer pa smo odšli na predstavitev Triglavskega narodnega parka in se odpravili na daljši sprehod okoli jezera, kjer smo opazovali netopirje.

V soboto smo po zajtrku odšli po delavnicah. Imeli smo jezikovno delavnico, pri kateri smo preučevali Prešernovo pesnitev Krst pri Savici in gorenjsko narečje, športno, pri kateri smo kolesarili in pešačili okoli Bohinja, geografsko, pri kateri smo raziskovali naravne znamenitosti in relief Bohinja, glasbeno, pri kateri smo igrali na svoja glasbila ter ustvarjali lastne skladbe, in naravoslovno delavnico, pri kateri smo preučevali živali, rastline ter lastnosti vode v jezeru. Po napornem dopoldnevu je sledilo kosilo, nato pa smo odšli naprej po svojih delavnicah, ki so potekale do večerje. Zvečer smo imeli družaben večer.

V nedeljo so nas po zajtrku ponovno čakale delavnice, ki so trajale do kosila. Nato smo polni novih znanj in izkušenj prijetno utrujeni odšli domov.

Maja Cesar in Nina Saje, 8. a

 

Fotogalerija

Spletna stran OŠ Toneta Pavčka uporablja piškotke. Ti ne shranjujejo Vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih ...