Sreča se zmeraj z nesrečo brati.
Tako stare knjige uče.
A človek ne neha vérovati
in za srečo kakor za zvezdo gré.

 

Tako živi sreča svojo posebno zgodbo
med stvarmi in med ljudmi,
ki jo poslušajo kot znano godbo,
ki ni resnična, a milo zveni.

 

A sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne v žepu ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če se delo dobro opravi
in če imaš koga rad.

 

Potem v tebi dve sreči gorita.
Dve sonci v srcu. Dvoje svetil.
Od njiju je luč okrog tebe razlita,
ko romaš za zvezdo, k sebi, na cilj.

 

 

 

 

Banner1
Pavček 2

Roditeljski sestanki

Spoštovani starši,

vljudno vas vabimo na roditeljske sestanke v šolskem letu 2019/2020, ki bodo potekali v: 

 

* torek, 27. 8. 2019, ob 18.00 za 1. razred 

* sreda, 28. 8. 2019, ob 18.00 za 2. razred 

* četrtek, 29. 8. 2019, ob 18.00 za 3. razred

* četrtek, 29. 8. 2019, ob 17:00 za 7. razred

 

Ostali razredi bodo imeli roditeljske sestanke v septembru. Obvestilo boste prejeli po elektronski pošti eAsistenta, prav tako bodo datumi objavljeni na spletni strani šole. 

 

Vabljeni.                                                                                          Ravnatelj Danijel Brezovar

Spričevala (prevzem)

Spoštovani, 
 
obveščamo vas, da lahko učenci, ki bodo odsotni v ponedeljek, 24. 6. 2019, prevzamejo spričevalo v času od zaključka pouka do 30. junija in od 16. do 20. avgusta tekočega šolskega leta. Spričevalo lahko prevzamete tudi starši oz. skrbniki, in sicer v tajništvu šole od 7. do 15. ure. 
 
Datumi so predpisani  s Pravilnikom o šolskem koledarju.
 
Lep pozdrav
Vodstvo šole
 

Plastični zamaški

Obveščamo vas, da smo na šoli zaključili z zbiranjem plastičnih zamaškov. Prosim, da zamaškov v šolo ne prinašate več, ker jih ne bomo mogli nikamor oddati.

Hvala za razumevanje.

HVALA ZA VSAK ZAMAŠEK, KI STE GA PRINESLI IN S TEM POMAGALI MNOGIM.

Lep pozdrav                                                                                               

Ekokooordinatorica Simona Ogulin

Vabilo

Vabilo Zaključna prireditev 4 1

Vabilo Zaključna prireditev 4 2

V četrtek, 20. 6. 2019, bomo imeli pouk v popoldanskem času. S poukom bomo pričeli ob 14. 00, ob 17. 00 pa bomo imeli v Dvorani OŠ Toneta Pavčka prireditev ob zaključku šolskega leta z naslovom Pusti soncu v srce, na katero so vabljeni tudi starši.

Kosilo bo ta dan na voljo od 11. 50 do 13. 30, potrebna pa je predhodna prijava. V tem primeru se na kosilo prijavite v tajništvu šole do ponedeljka, 17. 6. 2019.

Če v dopoldanskem času za svojega otroka potrebujete dopoldansko varstvo, to do ponedeljka, 17. 6. 2019, sporočite Simoni Ogulin na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Ob tem navedite tudi uro prihoda.

Ta dan bo veljal spremenjen vozni red. Objavljen bo na oglasni deski v šoli in na spletni strani šole. Domov bo avtobus vozil le enkrat.

Vozni red (povezava)

Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za šolsko leto 2019/2020

V skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniškega sklada v Osnovni šoli Toneta Pavčka so vsi učenci naše šole uporabniki sklada. Prvi teden v septembru si bodo učenci izposodili vse potrebne učbenike.
Učenci prvega in drugega razreda si bodo iz učbeniškega sklada izposodili tudi delovne zvezke.
Če ne želite, da si vaš otrok izposodi učbenike oziroma delovne zvezke za 1. in 2. razred, napišite izstopno in jo pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Prosimo, bodite pozorni na informacije na posameznih seznamih in upoštevajte dodane EAN kode pri nabavi delovnih zvezkov.

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred

Izbirni predmeti

V želji, da vam olajšamo nakup, vam zgolj kot informacijo in eno izmed možnosti v nadaljevanju posredujemo spletne povezave do treh različnih ponudnikov. Do seznama dostopate preko iskalnika, v katerega vpišete naziv naše šole in nato izberete ustrezen razred.

Kopija Nova                                   Mladinska knjiga                     DZS
https://www.kopija-nova.si/          http://www.emka.si/        http://www.dzs.si/

Nataša Trajkovski, knjižničarka

VPOGLEDI V OVREDNOTENE PREIZKUSE NPZ - 6. RAZRED

Spoštovani učenci in starši!

V začetku maja so učenci 6. razreda pisali nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine, matematike ter angleščine. Učenci si bodo z učitelji v multimedijski učilnici ogledali ovrednotene preizkuse znanja po naslednjem razporedu:

 

Datum Predmet Razred Ura Učitelj
6. 6. 2019 slovenščina 6. a 2. Barbara Goršič
6. 6. 2019 angleščina 6. b 3. Klemen Kramar
7. 6. 2019 angleščina 6. a 1. Klemen Kramar
7. 6. 2019 matematika 6. a 2. Natalija Lokar
10. 6. 2019 matematika 6. b 1. Tomaž Bahč
10. 6.2019 slovenščina 6. b 4. Barbara Goršič

 

Učenci naj imajo s seboj osebna gesla, ki so jih dobili prvi dan pisanja NPZ-ja, in svoj EMŠO. Učiteljice bodo z učenci pregledale, ali so naloge ovrednotene skladno z navodili. Če bodo ugotovili neskladja, bo ravnatelj na RIC poslal poizvedbo, kjer bodo nalogo ponovno pregledali in sporočili naknadno ugotovitev.

Tudi starši imate v šoli možnost vpogleda v ovrednoteni preizkus znanja. V navedenih terminih se lahko pridružite otroku pri pouku in sedete poleg njega. Lahko pa si pogledate ovrednotene preizkuse tudi doma, in sicer na spletni strani http://npz.ric.si. Do preizkusa dostopate s pomočjo otrokovega gesla in EMŠO-ja. Dostop je možen v četrtek, 6. junija 2019 od 8.00 dalje, do ponedeljka 10. junija do 20:00. Na enak način lahko dostopate do dodatne informacije za učence o dosežkih pri NPZ-ju, ki bo objavljena 17. junija 2019 na istem spletnem naslovu. Če boste menili, da je pri ugotavljanju dosežka učenca pri nacionalnem preverjanju prišlo do pisne ali računske napake (napaka pri zapisu doseženih točk, seštevanju ali vpisu v spričevalo), lahko starši v treh dneh po prejemu obvestila o dosežkih kot priloge spričevala pri ravnatelju vložite obrazložen ugovor.

                                                                                                                  Ravnatelj

                                                                                                                  Danijel Brezovar 

VPOGLEDI V OVREDNOTENE PREIZKUSE NPZ - 9. RAZRED

Spoštovani učenci in starši!

V začetku maja so učenci 9. razreda pisali nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine, matematike ter fizike. Učenci si bodo z učitelji v multimedijski učilnici ogledali ovrednotene preizkuse znanja po naslednjem razporedu:

Datum Predmet Razred Ura Učiteljica
3. 6. 2019 matematika 9. a 2. Ana Šterbenc, Natalija Lokar
3. 6. 2019 slovenščina 9. a 3. Mojca Novak, Barbara Goršič
4. 6. 2019 fizika 9. a 2. Danijel Brezovar

 

Učenci naj imajo s seboj osebna gesla, ki so jih dobili prvi dan pisanja NPZ-ja, in svoj EMŠO. Učiteljice bodo z učenci pregledale, ali so naloge ovrednotene skladno z navodili. Če bodo ugotovili neskladja, bo ravnatelj na RIC poslal poizvedbo, kjer bodo nalogo ponovno pregledali in sporočili naknadno ugotovitev.

Tudi starši imate v šoli možnost vpogleda v ovrednoteni preizkus znanja. V navedenih terminih se lahko pridružite otroku pri pouku in sedete poleg njega. Lahko pa si pogledate ovrednotene preizkuse tudi doma, in sicer na spletni strani http://npz.ric.si. Do preizkusa dostopate s pomočjo otrokovega gesla in EMŠO-ja. Dostop je možen v ponedeljek, 3. junija 2019 od 8.00 dalje, do srede 5. junija do 20:00. Na enak način lahko dostopate do dodatne informacije za učence o dosežkih pri NPZ-ju, ki bo objavljena 10. junija 2019 na istem spletnem naslovu. Če boste menili, da je pri ugotavljanju dosežka učenca pri nacionalnem preverjanju prišlo do pisne ali računske napake (napaka pri zapisu doseženih točk, seštevanju ali vpisu v spričevalo), lahko starši v treh dneh po prejemu obvestila o dosežkih kot priloge spričevala pri ravnatelju vložite obrazložen ugovor.

                                                                                                                         Ravnatelj

                                                                                                                         Danijel Brezovar

OBVESTILO O PISANJU NPZ 2019

Spoštovani učenci in starši!

Učenci 6. in 9. razreda bodo v mesecu maju opravljali Nacionalno preverjanje znanja (NPZ). Opravljanje NPZ je za učence 6. in 9. razreda obvezno. Potekalo bo po sledečem razporedu:

Datum 6. razred 9. razred
torek, 7. maj 2019 slovenščina slovenščina
četrtek, 9. maj 2019 matematika matematika
ponedeljek, 13. maj 2019 angleščina fizika

Učenci boste o poteku dneva na dan pisanja NPZ pravočasno obveščeni.

Podrobnosti o pisanju NPZ lahko preberete v dokumentu Informacije za učence in starše na spletni strani WWW. RIC.si : https://www.ric.si/mma/info%202018%20Slovenska/2018082810452356/, ter v zavihku UČENCI – NPZ na spletni strani šole.

Vsem učencem želimo veliko uspeha.

                                                                                                             Ravnatelj           

                                                                                                             Danijel Brezovar

Vabilo - Šola za starše

Spoštovani,

vabimo vas na šolo za starše, ki bo v sredo, 8. maja 2019, ob 17. uri v avli šole. Predavateljica Damjana Šmid, prof. soc. ped., bo spregovorila na temo Pokažimo otrokom prave vrednote. V predavanju bo poskušala odgovoriti na vprašanje marsikaterega starša: kako vzgojiti srčnega otroka, katere vrednote bom dal otroku, kako jih v vsakdanjem življenju k temu spodbujati ...

Predavanju sledijo redne govorilne ure.


Lepo vabljeni.

                                                                                                       Ravnatelj                                                                                                                             Danijel Brezovar

Letovanje

Spoštovani učenci in starši!

 

V letošnjem letu so se nekoliko spremenili pogoji za udeležbo na letovanju tako na Debelem rtiču (organizator OZRK Novo mesto) kot tudi v Taboru mladih v Dolenjskih Toplicah (organizator Društvo prijateljev mladine »Mojca« Novo mesto). V želji, da bi se letovanja udeležilo čim več otrok, ki sicer zaradi različnih razlogov ne morejo letovati s starši, Vam posredujemo pogoje navedenih letovanj:

 

a) Debeli rtič – Območno združenje RKS Novo mesto

 

TERMINA LETOVANJ:

1. od 7. 7. 2019 do 14. 7. 2019

2. od 14. 7. 2019 do 21. 7. 2019

 

ZDRAVSTVENO LETOVANJE : razpis traja od 15. 4. 2019 do zapolnitve mest

 

-   Pravico do zdravstvenega letovanja imajo otroci, ki imajo v zadnjem letu v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni in imajo o tem dva ali več zapisov. Prijavnico dobite pri zdraviku, ki jo tudi izpolni. Oddate jo:

-    - osebno na RKS OZ Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto,

- ali elektronsko na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Poleg prijave nakažite tudi prispevek v višini 35 € in pošljite potrdilo o nakazilu.

Podatki za nakazilo: 

NASLOV:

OZ RKS Novo mesto

Ulica Slavka Gruma 54a

8000 Novo mesto

TRR: SI56 0297 0025 9614 263, BIC banke: LJBASI2X
NAMEN: Letovanje za IME IN PRIIMEK OTROKA
KODA NAMENA OTHR
REFERENCA: SI 00 - 290002

 

Izpolniti morate tudi še izjavo staršev in jo ravno tako posredovati na OZ RKS Novo mesto.

Prijava se šteje kot popolna, ko posredujete vsa tri dokazila. V primeru, da se otrok ne bo udeležil letovanja, bodo prispevek vrnili, če boste starši otroka odjavili od letovanja iz opravičljivih razlogov vsaj en teden pred odhodom.

-       

Starši, ki ne zmorete plačila prispevka, se oglasite pri svetovalni delavki.

Več si lahko preberete v: Razpis zdravstvenega letovanja

 

SOCIALNO LETOVANJE

 

Pravico doletovanja imajo otroci, katerih starši prejemajo denarno socialno pomoč ali prejemajo nižje dohodke, vendar ne več kot 400 € na družinskega člana. Slednje izkažejo z veljavno odločbo o otroškem dodatku. Prispevek staršev je 10 €. 

 

 Prijava vsebuje:

1. obrazec 

2. plačan prispevek:

NASLOV:

OZ RKS Novo mesto

Ulica Slavka Gruma 54a

8000 Novo mesto

TRR: SI56 0297 0025 9614 263, BIC banke: LJBASI2X
NAMEN: Letovanje za IME IN PRIIMEK OTROKA
KODA NAMENA OTHR
REFERENCA: SI 00 - 290002

3. izjavo staršev

 

Vlogo in dokazila posredujete na šolo oz. šolski svetovalni delavki najkasneje do 20. maja 2019.

 

Razpis

 

b) Tabor mladih Dolenjske Toplice - DPM "Mojca"

 

Možno pa je tudi zdravstveno letovanje v Taboru mladih v Dolenjskih Toplicah tudi preko Društva prijateljev mladine »Mojca« iz Novega mesta. Tudi za to letovanje je pogoj, da je otrok v preteklem letu vsaj dvakrat obiskal zdravnika. Otrok bo moral v tednu pred letovanjem obiskati izbranega zdravnika, ki bo izpolnil posebni obrazec. Obrazec bo staršem poslalo Društvo prijateljev mladine »Mojca«. 

Prijavnico za letovanje dobite pri otrokovem osebnem zdravniku. Izpolnjeno in potrjeno pošljite po redni pošti ali jo osebno prinesite na naslov DPM Mojca, Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto. Prispevek za letovanje (obvezno poravnati ob prijavi), 15 €, nakažite na:

 

Referenca plačnika: SI99

Ime in naslov plačnika: ime, priimek, polni naslov

Koda namena: COST

Namen: ime in primek otroka

Znesek: 15,00 

Datum plačila: nakazilo - npr. 25. 4. 2019

BIC banke prejemnika: HLONSI22

IBAN prejemnika: SI56 6000 0000 0904 208

 

Letovanje za otroke iz občine Mirna Peč bo v času od 29. junija do 6. julija 2019. Udeležijo se ga lahko otroci od izpolnjenega petega leta starosti  do vključno 14. leta.

 

NATEČAJ OTROŠKE POEZIJE PAVČKOVE VITICE

Spoštovana ravnateljica, spoštovani ravnatelj, mentorica, mentor literarne dejavnosti!

Osnovna šola Toneta Pavčka v šolskem letu 2018/2019 šestič razpisuje natečaj, namenjen mladim osnovnošolskim pesnicam in pesnikom. Natečaj z naslovom Pavčkove vitice je posvečen pesniku Tonetu Pavčku, Mirnopečanu, po katerem nosi ime naša šola.

Namen natečaja je spodbujanje ustvarjalnosti in kreativnosti učencev osnovnih šol jugovzhodne Slovenije ter ohranjanje spomina na pesnika.

K sodelovanju vabimo učence od 1. do 9. razreda, da se preizkusijo v svojih pesniških sposobnostih.

OSNOVNI POGOJI ZA SODELOVANJE:

Natečaj Pavčkove vitice bo potekal v treh kategorijah:

učenci prve triade,

učenci druge triade,

učenci tretje triade.

 

Vsak avtor lahko sodeluje z največ tremi pesmimi. PESNIŠKO USTVARJANJE IN TEMA:

Tema pesniškega ustvarjanja se navezuje na Pavčkovo pesem z naslovom Sreča:

Sreča se zmeraj z nesrečo brati.

Tako stare knjige uče.

A človek ne neha vérovati

in za srečo kakor za zvezdo gré.

 

Tako živi sreča svojo posebno zgodbo

med stvarmi in med ljudmi,

ki jo poslušajo kot znano godbo,

ki ni resnična, a milo zveni.

 

A sreča ni v glavi in ne v daljavi,

ne v žepu ali pod palcem zaklad.

Sreča je, če se delo dobro opravi

in če imaš koga rad.

 

Potem v tebi dve sreči gorita.

Dve sonci v srcu. Dvoje svetil.

Od njiju je luč okrog tebe razlita,

ko romaš za zvezdo, k sebi, na cilj.

 

Prosimo, da mentorji in avtorji upoštevate naslednje:

− Oblika pesniških del ni predpisana. Pesem naj šteje najmanj osem (8) verzov.

 − Napisana naj bo v slovenskem jeziku.

 − Verzi naj bodo napisani v pisavi Times New Roman (velikost 12) in levo poravnani, medtem ko naj med njimi ne bo povečanega razmika (le-ta naj ločuje posamezne kitice).

 − Ime in priimek avtorja, naslov in vsebino pesmi ter ostale zahtevane podatke vpišite v priloženo prijavnico.

− Pesmi naj bodo slovnično, pravopisno popravljene in smiselne, še neobjavljene v množičnih občilih. Strokovna ocenjevalna komisija si pridržuje pravico do manjših popravkov pesmi, ki bodo objavljene v zborniku.

 Kot pravočasno prispele bodo upoštevane vse pesmi, posredovane na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do vključno 20. junija 2019.

Prosimo, da pri pošiljanju prispevkov natančno upoštevate navodila. Avtorji naj bodo ločeni po triadah, vsak avtor s svojo prijavnico.

V posamezni kategoriji bodo izbrani trije najboljši avtorji, ki se bodo s svojimi deli predstavili na zaključni prireditvi literarnega natečaja.

Pesmi bo izbrala strokovna komisija v naslednji sestavi:

− Milan Markelj,

− Klavdija Kotar,

− Mojca Žefran.

OSTALO:

Na zaključek natečaja, na katerem bomo razglasili najboljše tri pesnike iz vsake kategorije, bodo vabljeni vsi avtorji in njihovi mentorji.

Podrobnejši program zaključnega srečanja vam bomo posredovali naknadno, v mesecu oktobru.

V upanju, da se boste odzvali na povabilo k sodelovanju, vas lepo pozdravljamo.

 

Vodja natečaja                                                                                                   Ravnatelj
Mojca Žefran                                                                                                     Danijel Brezovar

TRK - delavnice raziskovanja in kreativnosti


Spoštovani starši!

OŠ Toneta Pavčka bo za učence, ki so v letošnjem šolskem letu pri različnih dejavnostih izkazali svoje znanje, prizadevnost in pripravljenost za sodelovanje, ponovno organizirala tabor raziskovanja in kreativnosti (TRK), in sicer v obliki sobotnih delavnic. Delavnice bodo potekale to soboto, 13. 4. 2019, od 8. do 17. ure, v šoli ali v njenem šolskem okolišu. Delavnice bodo tematsko zajemale letošnji šolski projekt: Kulturna dediščina v Mirni Peči.

Izbrani učenci so razporejeni v eno izmed naslednjih delavnic:
- Likovna delavnica (mentorica Aleša S. Škedelj)
- Fotografska (mentor Igor Zadravec)
- Fotografija stavbne dediščine (mentor Klemen Kramar)
- SketchUp (mentor Tomaž Bahč)
- Rokodelska delavnica (mentorica Slavka Pečjak)
- Lesna delavnica - izdelava mlinov, cerkve (mentorica Natalija Lokar)
- Gledališka igra (mentorici Barbara Goršič in Mojca Novak)

Učencem so zagotovljeni trije obroki, in sicer obe malici ter kosilo.
Učenci, ki bodo na terenu, naj bodo primerno obuti in oblečeni.

V kateri delavnici učenci so, so jim povedali njihovi mentorji.

Prosimo le, da svojemu otroku zagotovite prevoz domov ob 17. uri.


Hvala in lep pozdrav


Mojca Novak,                                                                                                    Ravnatelj
svet. delavka                                                                                                    Danijel Brezovar

Izbirni predmeti 2019/2020

PONUJENI NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020

Učenci v 4., 5. in 6. razredu lahko, glede na svoje interese, poleg rednih predmetov izberejo tudi neobvezne izbirne predmete.

Za šolsko leto 2019/2020 lahko izbirajo med naslednjimi neobveznimi izbirnimi predmeti:

Učenec lahko izbere eno ali dve uri pouka neobveznih izbirnih predmetov ali pa se za obiskovanje sploh ne odloči. Vsakemu neobveznemu izbirnemu predmetu predmetnik namenja po eno uro na teden, le tuji jezik poteka dve uri tedensko.

Učenci v 7., 8. in 9. razredu lahko, glede na svoje interese, poleg rednih predmetov izberejo tudi neobvezni izbirni predmet:

 • Francoščina

Tuji jezik francoščina poteka dve uri tedensko.

Izbrane neobvezne izbirne predmete mora učenec obiskovati celo šolsko leto in je pri teh predmetih tudi ocenjen. Ocena neobveznega izbirnega predmeta je enakovredna obveznim predmetom. Prisotnost učenca pri predmetu se obravnava enako kot pri obveznih predmetih, vsako odsotnost morajo starši opravičiti. Neobvezni izbirni predmeti sodijo v razširjeni program šole, zato bodo potekali pred ali po pouku. Skupine za izvajanje pouka izbirnih predmetov bo šola oblikovala za tiste predmete, za katere se bo prijavilo zadostno število učencev.

 

PONUJENI IZBIRNI PREDMETI ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020

Poleg obveznih predmetov mora osnovna šola za učence 7., 8. in 9. razreda izvajati pouk iz izbirnih predmetov.

Izbirni predmeti so razdeljeni v dva sklopa: družboslovno-humanistični sklop in naravoslovno-tehnični sklop.

Za šolsko leto 2019/ 2020 ponuja šola naslednje obvezne izbirne predmete.

Učenec v 7., 8. in 9. razredu izbere dve uri pouka obveznih izbirnih predmetov tedensko, lahko pa tudi tri ure, če s tem soglašajo njegovi starši. Vsakemu izbirnemu predmetu predmetnik namenja po eno uro na teden, le tuji jezik poteka dve uri tedensko. Isti predmet učenec lahko izbere samo enkrat, izjema so le triletni predmeti. Posamezni predmeti so vezani na razred.

Izbrane izbirne predmete mora učenec obiskovati celo šolsko leto in je pri teh predmetih tudi ocenjen. Učenec 7., 8. ali 9. razreda, ki obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, je lahko na predlog staršev oproščen sodelovanja pri izbirnih predmetih, in sicer v celoti ali pa le pri eni uri tedensko.

Tudi letos bo prijava za izbirne predmete potekala preko eAsistenta. Po pregledu in pogovoru starši skupaj z otrokom oblikujte seznam predmetov (oštevilčite), ki jih želi obiskovati vaš otrok v naslednjem šolskem letu.

Na 1. in 2. mestu naj bosta predmeta, ki predstavljata največji interes, naprej pa predmeti, za katerega je interes manjši. Če se kateri predmet zaradi premajhnega števila prijav ne bo izvajal, bo učencu/učenki dodeljen prvi naslednji zaporedni predmet s seznama, ki se bo izvajal.

Prijave so odprte do srede, 10. 4. 2019.

Prireditev ob materinskem dnevu

vabilo materinski

3. razred v šoli v naravi

Dragi starši, 

tretješolci smo varno prispeli na sončni Debeli Rtič in se že nameščamo v sobe.

 

Prijazen pozdrav Pavčkovih jagod 

 

20190311 111231

Govorilne ure z učenci v marcu in aprilu 2019

Spoštovani starši!

V marcu in aprilu 2019 vas vljudno vabimo na govorilne ure, ki bodo tokrat potekale v sodelovanju z učenci. Dopoldanske govorilne ure bodo potekale kot po navadi (učenci se jih v času pouka ne udeležijo skupaj z vami, ste pa vabljeni sami), popoldanske govorilne ure pa bodo potekale po razporedu, ki je predstavljen v spodnjih tabelah. O datumu govorilnih ur za posamezni oddelek so vas že obvestili razredniki, prav tako o morebitnih posebnostih. Učitelji, ki niso razredniki, bodo za govorilne ure na voljo v četrtek, 7. marca 2019 od 16.30 do 18.00, nekateri tudi v četrtek, 11. aprila 2019, kar je razvidno iz spodnjih tabel.

Lepo vas pozdravljamo.

                                                                                                    Ravnatelj Danijel Brezovar

MAREC 2019

Dan Datum Dopoldanske govorilne ure z učenci Popoldanske govorilne ure z učenci
PE 1. 3. 2019    
SO 2. 3. 2019    
NE 3. 3. 2019    
PO 4. 3. 2019    
TO 5. 3. 2019    
SR 6. 3. 2019 3.A (7.30 - 8.15)  
ČE 7. 3. 2019  

3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A

vsi učitelji, ki niso razredniki

(16.30 - 18.00)

PE 8. 3. 2019 4.B ( 7.30 - 8.10)  
SO 9. 3. 2019    
NE 10. 3. 2019    
PO 11. 3. 2019    
TO 12. 3. 2019    
SR 13. 3. 2019    
ČE 14. 3. 2019    
PE 15. 3. 2019    
SO 16. 3. 2019    
NE 17. 3. 2019    
PO 18. 3. 2019 1.B (7.00 - 8.00) 1.B (13.00 - 14.30)
TO 19. 3. 2019

1.A (7.10 - 8.00)

1.B (7.00 - 8.00)

1.A (14.00 - 15.30)

1.B (16.00 - 17.30)

SR 20. 3. 2019 1.A (7.10 - 8.00)

1.A (16.00 - 17.30)

2.A, 2.B (13.30 - 15.00)

ČE 21. 3. 2019    2.A, 2.B (16.00 - 17.30)
PE 22. 3. 2019    
SO 23. 3. 2019    
NE 24. 3. 2019    
PO 25. 3. 2019    
TO 26. 3. 2019    
SR 27. 3. 2019    
ČE 28. 3. 2019    
PE 29. 3. 2019    
SO 30. 3. 2019    
NE 31. 3. 2019    

 

APRIL 2019

Dan Datum Dopoldanske govorilne ure z učenci Popoldanske govorilne ure z učenci
PO 1. 4. 2019    
TO 2. 4. 2019    
SR 3. 4. 2019    
ČE 4. 4. 2019    
PE 5. 4. 2019    
SO 6. 4. 2019    
NE 7. 4. 2019    
PO 8. 4. 2019    
TO 9. 4. 2019    
SR 10. 4. 2019 3.A (7.30 - 8.15)  
ČE 11. 4. 2019  

3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A

učitelji Tomaž Bahč, Ana Šterbenc, Slavka Pečjak

(16.30 - 18.00)

 

5.A in 5.B (16.30 – 19.00)

PE 12. 4. 2019    
SO 13. 4. 2019    
NE 14. 4. 2019    
PO 15. 4. 2019    
TO 16. 4. 2019    
SR 17. 4. 2019    
ČE 18. 4. 2019    
PE 19. 4. 2019    
SO 20. 4. 2019    
NE 21. 4. 2019    
PO 22. 4. 2019    
TO 23. 4. 2019    
SR 24. 4. 2019    
ČE 25. 4. 2019    
PE 26. 4. 2019    
SO 27. 4. 2019    
NE 28. 4. 2019    
PO 29. 4. 2019    
TO 30. 4. 2019    

Zbiralne akcije

Tudi letos v okviru Ekošole in Erasmus+ nadaljujemo z zbiralnimi akcijami. Papir smo zbirali že jeseni, naslednja akcija pa bo spomladi.

Zbiranje plastičnih zamaškov in baterij bo potekalo v torek, 12. februarja 2019, od 7.30 do 8.15 v šolski avli. Prosimo, če lahko baterije že sami preštejete, zamaške pa bomo tehtali.

Zamaške bomo dali v humanitarne namene.

V ekokotiček pa lahko prinesete tudi odpadne tonerje in kartuše.

Mentorici: Simona Ogulin, Tina Berkopec, Sanja Pavlinić Vidic

Roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na 2. roditeljski sestanek, na katerem vam bodo razredniki predstavili učno-vzgojno delovanje in uspeh v oddelku ob koncu prvega ocenjevalnega obdobja. Razredničarke 3. in 5. razredov vam bodo podale še informacije o organizaciji in vsebini šole v naravi.

 

 • Roditeljski sestanek za starše učencev 1. a oddelka bo v torek, 5. 2. 2019, ob 17. uri.
 • Roditeljski sestanek za starše učencev 1. b oddelka bo v četrtek, 7. 2. 2019, ob 17. uri.
 • Roditeljski sestanek za starše učencev 2. razreda bo v torek, 5. 2. 2019, ob 16. 30 uri.
 • Roditeljski sestanek za starše učencev od 3. do 9. razreda bo v sredo, 6. 2. 2019, ob 17. uri.
 • Roditeljski sestanek za starše učencev 8. a oddelka bo v četrtek, 7. 2. 2019, ob 17. uri.

 

Vljudno vabljeni.                                                                                     Ravnatelj Danijel Brezovar

Govorilne ure

Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na govorilne ure, ki bodo v četrtek, 10. 1. 2019, s pričetkom ob 16.30 uri. Starši, ki se ne morete udeležiti govorilnih ur v popoldanskem času, se lahko v tednu od 7. 1. 2019 do 11. 1. 2019  udeležite dopoldanskih govorilnih ur.  Urnik dopoldanskih govorilnih ur najdete na šolski spletni strani pod zavihkom STARŠI.

 

Lepo vas pozdravljamo.

                                                                                                      Ravnatelj Danijel Brezovar

Likovna razstava

Vabilo Maja splet1

 

   Po odprtju razstave sledijo redne govorilne ure.

Govorilne ure - razpored učiteljev in prostorov

Razredničarke, ki poučujejo od 1. do 5. razreda, bodo imele govorilne ure v matičnih učilnicah oddelka, ostali učitelji vas bodo čakali v svojih učilnicah ali kabinetih. 

                                                                                                         

Razpored učiteljev in prostorov:

Učitelj/učiteljica Prostor
1. Robert Dragan  učilnica za fiziko
2. Barbara Goršič učilnica za slovenščino
3. Boštjan Srovin učilnica za glasbo
4. Polona Rozman učilnica mala jeziki
5. Igor Zadravec kabinet za geografijo in zgodovino
6. Slavka Pečjak kabinet - naravoslovje
7. Ema Igličar kabinet angleščina
8. Klemen Kramar učilnica gospodinjstva
9. Danijel Brezovar pisarna ravnatelja
10. Mojca Novak učilnica za geografijo in zgodovino
11. Nataša Trajkovski knjižnica
12. Tomaž Bahč učilnica za multimedijo
13. Sanja Pavlinić Vidic učilnica 5. b
14. Ana Šterbenc kabinet fizika
15. Natalija Lokar matematika
16. Aleša Sušnik Škedelj učilnica za likovno umetnost
17. Nastja Stropnik Naveršnik (nadomešča Simono Laknar Strahinić) učilnica mala matematika


Dopoldanske govorilne ure:
 

Čas Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
0.    

Darja Gibičar

Tina Nikolić

Staša Hočevar Zajc  
1.     Danijel Brezovar

Polona Zoran Perko, 

Sanja Pavlinić Vidic, 

Natalija Lokar

 
2.

Barbara Goršič,

Nataša Trajkovski

Tamara Žnidaršič Mojca Starešinič, Robert Dragan

Renata Fink Husić,

Boštjan Srovin,

Tatjana Kupljenik,

Aleša Sušnik Škedelj

 
3. Nastja S. Naveršnik Mira Grahek Polona Rozman

Mojca Novak,

gor Zadravec

Tomaž Bahč
4.

Draga Bregar,

Simona Ogulin,

Lea Ketiš

Ana Šterbenc  

Mojca Žefran,

Zdenka Mežan,

Slavka Pečjak, Klemen Kramar

Urša Zupančič

Šola za starše

Spoštovani starši!

V četrtek, 8. 11. 2018, ob 17. uri bo v avli šole prvo predavanje v okviru šole za starše. Predavala bo gospa Mojca Šenica, mag. vzg. in mang. v zdravstvu, ki vas bo seznanila s pomembnostjo uravnotežene prehrane pri otrocih in opozorila na motnje prehranjevanja.

S to problematiko se v zadnji letih srečujemo tudi v naši šoli, zato vas vljudno vabimo, da se predavanja udeležite. Po predavanju sledijo redne govorilne ure.

 

Lepo pozdravljeni.

                                                                                                           Ravnatelj Danijel Brezovar

Vabilo na dan odprtih vrat GRC Novo mesto

PLAKAT KONČNA 1

Simbioza giba

Simbioza giba 1819 1

Vabilo na Pavčkov dan

Vabilo Pavček TM2 page 001

Vabilo Pavček TM2 page 002

 

Obvestilo za učence

Ta dan bomo imeli na šoli dan dejavnosti – kulturni dan.

 • Nastopajoči učenci in člani pevskega zbora naj se ob 7.00 zberejo v avli šole.
 • Vsi učenci bodo z dnevom dejavnosti pričeli ob 8.20 in končali ob 12.40.
 • Ta dan ne bo organiziranega jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.
 • Domov bo vozil le en avtobus po prilagojenem voznem redu.
 • Zaradi prireditve ne bo kosila, bo pa za vse učence organizirana topla malica

Vozni red

Ob začetku šolskega leta

Spoštovani otroci, spoštovani starši, spoštovane sodelavke in sodelavci!

Pred nami je novo šolsko leto 2018-2019. Prepričan sem, da bomo vsi zaposleni v šoli poskrbeli, da bomo skupaj vsak dan zagotovili varno in spodbudno okolje za vse učenke in učence. Strokovnost, sodelovanje in odgovornost so vrednote, ki nas bodo vodile tudi skozi šolsko leto, ki se začenja. V prihajajočem letu bo veliko novosti, začenjamo z načrtnim uvajanjem formativnega spremljanja za vse strokovne delavce, prvič je šla v prvi razred kot druga strokovna delavka vzgojiteljica iz vrtca, ki je bila skupaj z otroki v preteklem šolskem letu. Prvič nadaljujeta s svojima oddelkoma iz prvega razreda v drugega tudi obe razredničarki, pred nami je nov način evidence delovnega časa, stari in novi projekti. Že v septembru nas čaka pomemben dogodek, ne samo za šolo ampak tudi Občino Mirna Peč, praznovanje 90. obletnice rojstva Toneta Pavčka, ki jo bomo imeli v soboto, 29. 9. 2018.

Vse te novosti in naloge, so za celotno šolo, njen kolektiv, skupnost učencev in njihovih staršev velik izziv in prepričan sem, da ga bomo s skupnimi močmi in sodelovanjem vseh uspešno prestali. Od nas samih, vseh, ki smo del te šole je odvisno, kako se bomo počutili in živeli. Moja želja je, da bi svoje delo vsi opravili dobro, se med sabo podpirali in veselili uspehov, v težavah pa pomagali in spodbujali drug drugega.

Vse dobro vam želim.
Srečno!

                                                                                               Ravnatelj
                                                                                               Danijel Brezovar

Prvi šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši!

V ponedeljek, 3. septembra 2018, se pričenja novo šolsko leto, zato vam za lažji začetek posredujemo nekaj informacij.

 • Sprejem prvošolcev bo ob 9.00. Razredničarki vas bosta na roditeljskem sestanku, 29. 8. 2018, seznanili o poteku.
 • Za učence od 2. do 9. razreda se bo pouk pričel ob 8.20. Ob prihodu v šolo se učenci v garderobi preobujete in se zberete v avli šole, kjer vas bodo razredniki oz. razredničarke po uvodnem nagovoru odpeljali v matične učilnice.
 • Prvi šolski dan bo pouk trajal po urniku, od tega bodo prve tri ure namenjene oddelčnim skupnostim.
 • Urnik bo objavljen na šolski spletni strani pod zavihkom Učenci.
 • Za šolsko prehrano bo za vse naročnike poskrbljeno že prvi šolski dan (malica, kosilo, popoldanska malica).
 • Za prijavljene učence od 2. do 5. razreda bo organizirano podaljšano bivanje.
 • Šolski avtobusi bodo vozili po novem voznem redu, ki je objavljen na šolski spletni strani.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in vam želimo uspešno šolsko leto.     

                                                                                                                   Ravnatelj Danijel Brezovar

Vabilo na roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

 

Vljudno vas vabimo na prve roditeljske sestanke v šolskem letu 2018/2019, ki bodo potekali po naslednjem razporedu.

 

Oddelek Datum in ura Razrednik Učilnica
1. a 29. 8. 2018, ob 18.00 Staša Hočevar Zajc 1. a
1. b 29. 8. 2018, ob 18.00 Darja Gibičar 1. b
2. a 30. 8. 2018, ob 17.00 Polona Perko Zoran 2. a
2. b 30. 8. 2018, ob 17.00 Tatjana Kupljenik 2. b
3. a 30. 8. 2018, ob 18.00 Tina Berkopec 3. a
3. b 30. 8. 2018, ob 18.00 Renata Fink Husić 3. a
4. a 5. 9. 2018, ob 17.00 Zdenka Mežan 4. a
4. b 5. 9. 2018, ob 17.00 Mojca Starešinič 4. a
5. a 5. 9. 2018, ob 18.00 Mojca Žefran 5. a
5. b 5. 9. 2018, ob 18.00 Aleša Sušnik Škedelj 5. b
6. a 6. 9. 2018, ob 17.00 Gordana Kmetič MAT
6. b 6. 9. 2018, ob 17.00 Klemen Kramar GOS
7. a 5. 9. 2018, ob 17.00 Barbara Goršič SLJ
7. b 5. 9. 2018, ob 17.00 Robert Dragan FIZ
8. a 6. 9. 2018, ob 17.00 Boštjan Srovin GUM
8. b 6. 9. 2018, ob 17.00 Mojca Novak DRU
9. a 6. 9. 2018, ob 17.00 Polona Rozman BIO

Vsem učencem in staršem želimo lep in uspešen začetek šolskega leta.

                                                                                                       Ravnatelj Danijel Brezovar

Pouk v četretek 21. 6. 2018

Spoštovani starši!

Šolsko leto 2017/18 se bliža koncu, zato Vas vabimo na zaključno prireditev, ki bo v četrtek, 21. junija 2018, ob 17.00 v Dvorani OŠ Toneta Pavčka.

Na dan prireditve bomo s poukom pričeli ob 14.00. Ta dan bo veljal spremenjen vozni red. Objavljen je na oglasni deski v šoli in na spletni strani šole. Domov bo avtobus vozil le enkrat.

V dopoldanskem času bo za prijavljene učence organizirano varstvo. Kosilo bo za prijavljene učence od 11.30 do 13.30.

Učenci in kolektiv šole

Ravnatelj            
Danijel Brezovar

.Vabilo, vozni red

v1

v2

Vozni red za dan 21. 6. 2018.

Seznami učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za šolsko leto 2018/2019

1. razred 

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred

Izbirni predmeti

Spletne povezave različnih ponudnikov

DZS

Kopija - nova

Mladinska knjiga

VPOGLEDI V OVREDNOTENE PREIZKUSE NPZ - 6. RAZRED

Spoštovani učenci in starši!

V začetku maja so učenci 6. razreda pisali nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine, matematike ter angleščine. Učenci si bodo z učitelji v multimedijski učilnici ogledali ovrednotene preizkuse znanja po naslednjem razporedu:

Datum Predmet Razred Ura Učitelj
5. 6. 2018 angleščina 6. b 1. Klemen Kramar
  matematika 6. b 2. Ana Šterbenc
  slovenščina 6. b 3. Barbara Goršič
6. 6. 2018 slovenščina 6. a 1. Barbara Goršič
  matematika 6. a 4. Ana Šterbenc
  angleščina 6. a 5. Klemen Kramar

Učenci naj imajo s seboj osebna gesla, ki so jih dobili prvi dan pisanja NPZ-ja, in svoj EMŠO. Učitelji bodo z učenci tudi pregledali, ali so naloge ovrednotene skladno z navodili. Če bodo ugotovili neskladja, bo ravnatelj na RIC poslal poizvedbo, kjer bodo nalogo ponovno pregledali in sporočili naknadno ugotovitev.

Tudi starši imate v šoli možnost vpogleda v ovrednoteni preizkus znanja. V navedenih terminih se lahko pridružite otroku pri pouku in sedete poleg njega. Lahko pa si pogledate ovrednotene preizkuse tudi doma, in sicer na spletni strani http://npz.ric.si. Do preizkusa dostopate s pomočjo otrokovega gesla in EMŠO-ja. Dostop je možen od 8. ure v torek, 5. 6. 2018, do 20. ure v četrtek, 7. 6. 2018. Na enak način lahko dostopate do dodatne informacije za učence o dosežkih pri NPZ-ju, ki bo objavljena 18. 6. 2018 na istem spletnem naslovu. Če boste menili, da je pri ugotavljanju dosežka učenca pri nacionalnem preverjanju prišlo do pisne ali računske napake (napaka pri zapisu doseženih točk, seštevanju ali vpisu v spričevalo), lahko starši v treh dneh po prejemu obvestila o dosežkih kot priloge spričevala pri ravnatelju vložite obrazložen ugovor.

Ravnatelj          
Danijel Brezovar

Vabilo na ogled razstave likovnih del

vabilo4

VPOGLEDI V OVREDNOTENE PREIZKUSE NPZ - 9. RAZRED

Spoštovani učenci in starši!

V začetku maja so učenci 9. razreda pisali nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine, matematike ter kemije. Učenci si bodo z učiteljicami v multimedijski učilnici ogledali ovrednotene preizkuse znanja po naslednjem razporedu:

Datum Predmet Razred Ura Učiteljica
30. 5. 2018 kemija 9. a 2. b Slavka Pečjak
30. 5. 2018 matematika 9. a 4. Gordana Kmetič in Tomaž Bahč
30. 5. 2018 slovenščina 9. a 5. Barbara Goršič, Nastja S. Naveršnik, Mojca Novak

 

Učenci naj imajo s seboj osebna gesla, ki so jih dobili prvi dan pisanja NPZ-ja, in svoj EMŠO. Učiteljice bodo z učenci pregledale, ali so naloge ovrednotene skladno z navodili. Če bodo ugotovili neskladja, bo ravnatelj na RIC poslal poizvedbo, kjer bodo nalogo ponovno pregledali in sporočili naknadno ugotovitev.

Tudi starši imate v šoli možnost vpogleda v ovrednoteni preizkus znanja. V navedenih terminih se lahko pridružite otroku pri pouku in sedete poleg njega. Lahko pa si pogledate ovrednotene preizkuse tudi doma, in sicer na spletni strani http://npz.ric.si. Do preizkusa dostopate s pomočjo otrokovega gesla in EMŠO-ja. Dostop je možen od 8. ure v torek, 29. 5. 2018, do 20. ure v četrtek, 31. 5. 2018. Na enak način lahko dostopate do dodatne informacije za učence o dosežkih pri NPZ-ju, ki bo objavljena 6. 6. 2018 na istem spletnem naslovu. Če boste menili, da je pri ugotavljanju dosežka učenca pri nacionalnem preverjanju prišlo do pisne ali računske napake (napaka pri zapisu doseženih točk, seštevanju ali vpisu v spričevalo), lahko starši v treh dneh po prejemu obvestila o dosežkih kot priloge spričevala pri ravnatelju vložite obrazložen ugovor.

Ravnatelj          
Danijel Brezovar

Rastoča knjiga 2018

VABILO 1

Govorilne ure

Spoštovani!
 
Vljudno vabljeni na govorilne ure, ki bodo v četrtek, 10. 5. 2018, od 16.30. do 18.00, pri učečih učiteljih. V tem času se boste lahko z učiteljem/učiteljico pogovorili o učno-vzgojnem uspehu svojega otroka pri določenem predmetu in ostalih dejavnostih.
 
Učiteljice oz. razredničarke, ki poučujejo od 1. do 5. razreda, bodo imele govorilne ure v matičnih učilnicah oddelka, ostali učitelji Vas bodo čakali v svojih učilnicah ali kabinetih.
 
Razpored učiteljev in prostorov:
 Učitelj/učiteljica  Prostor
1. Robert Dragan učilnica za fiziko
2. Barbara Goršič učilnica za slovenščino
3. Boštjan Srovin učilnica za glasbo
4. Polona Rozman učilnica mala jeziki
5. Igor Zadravec učilnica za geografijo in zgodovino
6. Slavka Pečjak kabinet - naravoslovje
7. Ema Igličar kabinet - jezikovni
8. Klemen Kramar učilnica gospodinjstva
9. Danijel Brezovar pisarna ravnatelja
10. Mojca Novak kabinet - slovenščina
11. Nataša Trajkovski knjižnica
12. Tomaž Bahč učilnica za multimedijo
13. Sanja Pavlinić Vidic kabinet - fizika
14. Ana Šterbenc učilnica mala matematika
15. Gordana Kmetič učilnica za tehniko in tehnologijo

16.

Aleša Sušnik Škedelj učilnica za likovno umetnost
17. 

Nastja Stropnik Naveršnik

(nadomešča Simono Laknar Strahinić)

zbornica 

 

Vabljeni!

                                                                                                   Ravnatelj Danijel Brezovar

NPZ 2018

Spoštovani učenci in starši!

Učenci 6. in 9. razreda bodo v mesecu maju opravljali Nacionalno preverjanje znanja (NPZ).

Nacionalno preverjanje za 6. razred bo potekalo po sledečem razporedu:

4. 5. 2018 slovenščina
7. 5. 2018 matematika
9. 5. 2018 angleščina

Nacionalno preverjanje za 9. razred bo potekalo po sledečem razporedu:

4. 5. 2018 slovenščina
7. 5. 2018 matematika
9. 5. 2018 kemija

 

Učenci boste o poteku dneva na dan pisanja NPZ pravočasno obveščeni. Podrobnosti o NPZ lahko preberete v dokumentu Informacije za učence in starše na spletni strani RIC: https://www.ric.si/mma/Informacije17%20slo/2017083009115753/.

Vsem učencem želimo veliko uspeha.

                                                                                                                      Ravnatelj

                                                                                                                      Danijel Brezovar

Koncert šolskih pevskih zborov

Slika splet

  

Spoštovani!

Vabimo Vas na letni koncert pevskih zborov naše šole, ki bo v sredo, 25. 4. 2018, ob 17.00 v avli šole. 

                                                                                                         Ravnatelj

                                                                                                         Danijel Brezovar

 

 

 

Delovna sobota

Spoštovani!

 

V soboto, 21. 4. 2018, imamo delovni dan. Obveščamo vas, da bo pouk potekal po ponedeljkovem urniku. Razredniki so vas že obvestili o dnevih dejavnosti, ki potekajo v nekaterih oddelkih.  Vozni red ostaja enak.

                       

                                                                                                      Ravnatelj Danijel Brezovar

5. pesniški natečaj Pavčkove vitice

Osnovna šola Toneta Pavčka v šolskem letu 2017/2018 petič razpisuje natečaj, namenjen mladim osnovnošolskim pesnicam in pesnikom. Natečaj z naslovom Pavčkove vitice je posvečen pesniku Tonetu Pavčku, Mirnopečanu, po katerem nosi ime naša šola.
K sodelovanju vabimo učence od 1. do 9. razreda, da se preizkusijo v svojih pesniških sposobnostih.

Več o pesniškem natečaju v priponkah:
- Razpis
- Prijavnica

Vodja projekta Mojca Žefran

ZDRAVSTVENO LETOVANJE 2018

Območno združenje RK Novo mesto organizira zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču. Rok prijave je od 16. 4. 2018 do zapolnitve mest.

Letošnja novost je, da vso potrebno dokumentacjio dobite pri otrokovem zdravniku in ne več v šoli. Do letovanja imajo pravico otroci v starosti od 6 do 18 let in imajo zdravstveno indikacjo. S strani zdravinika izpolnjen predlog takoj odnesite ali pošljite na Območno združenje RK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto, kjer boste dobili tudi vso ustrezno dokumentacijo in položnico za plačilo akontacije. Zdravstveno letovanje sicer sofinancira ZZZS in Občina Mirna Peč, prispevek staršev pa je enak za vse otroke in znaša 35 €. Plačan mora biti ob prijavi.

Razpis zdravstvenega letovanja na Debelem rtiču

 

                                                                       

Šola za starše

Spoštovani starši!
Vljudno vas vabimo na predavanje za starše, ki bo v četrtek, 5. 4. 2018, ob 17. uri v avli šole. Predavala bo ga. Melita Pollack, dipl. m. s. na temo ŠKODLJIVO UŽIVANJE ALKOHOLA, ENERGETSKIH IN SLADKIH PIJAČ.

Po predavanju bodo redne govorilne ure.

Vabljeni.                                                                               Ravnatelj Danijel Brezovar

Prireditev ob materinskem dnevu - vabilo

 Vabilo ob materinskem dnevu

Šola v naravi 5. razred

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so učenci 5. razreda srečno prispeli v CŠOD Štrk na Ptuju.

ANKETNI VPRAŠALNIK O ŠOLSKI PREHRANI

Spoštovani starši!

Zdravje je človekova največja vrednota in zanj je v prvi vrsti odgovoren vsak posameznik. Zaradi skupne želje po čim bolj zdravem prehranjevanju Vaših otrok in naših učencev smo pripravili anketo o šolski prehrani.

Prosimo Vas, da si vzamete čas za pogovor in skupaj z otrokom rešite anketo. Anketa je anonimna, zato Vas prosimo, da odgovarjate čim bolj iskreno.

Prosimo, da anketni vprašalnik, ki je dostopen na spletni strani naše šole, izpolnite do petka, 16. 3. 2018.

                                                                                                                   Ravnatelj
                                                                                                                   Danijel Brezovar

Vpis v vrtec za šolsko leto 2018/2019

Obveščamo Vas, da bo vpis v vrtec za šolsko leto 2018/2019 potekal od 19. do 23. marca 2018. Več preberite v priponki.

Izbirni predmeti za šolsko leto 2018/2019

Poleg obveznih predmetov izvaja osnovna šola za učence od 4. do 6. razreda neobvezne izbirne predmete in za učence 7., 8., in 9. razreda pa obvezne in neobvezne izbirne predmete. Vsebina izbirnih predmetov je predstavljena v publikacijah, ki jih najdete na šolski spletni strani.

 

Podrobnejši učni načrti predmetov so objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS: obvezni izbirni predmeti in neobvezni izbirni predmeti.

 

 • Učenec 1. razreda in od 4. do 9. razreda lahko izbere največ dve uri pouka neobveznih izbirnih predmetov. Učenec lahko neobveznega predmeta sploh ne izbere. Za učence, ki se bodo odločili, da bodo obiskovali neobvezni izbirni predmet, bo obiskovanje pouka obvezno. Prav tako bo ocena neobveznega izbirnega predmeta enakovredna ostalim.
 • Učenec 7., 8. in 9. razreda izbere dve uri pouka obveznih izbirnih predmetov, lahko pa tudi tri, če s tem soglašajo njegovi starši.
 • Učenec, ki obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, je lahko oproščen obiskovanja obveznih izbirnih predmetov, in sicer na predlog staršev. Starši podpišejo izjavo. O oprostitvi odloči ravnatelj.

 

Izbirni predmeti se ocenjujejo. Učenec lahko napreduje le, če ima pozitivne zaključne ocene pri vseh predmetih, tudi pri izbirnih.

 

NAVODILA ZA PRIJAVO

 

Prijave so odprte do 12. 3. 2018.

 

Na osnovi prijav bomo oblikovali skupine izbirnih predmetov za naslednje šolsko leto, vendar bomo izvajali le tiste izbirne predmete, za katere bo prijavljeno zadostno število učencev v skladu z veljavno zakonodajo. Ker so neobvezni izbirni predmeti del razširjenega programa šole, se lahko izvajajo izven rednega pouka (preduro ali 6. in 7. uro, lahko pa tudi strnjeno v enem obdobju). V primeru, da se ob začetku šolskega leta posamezni učenec premisli in želi zamenjati izbirni predmet, je menjava možna v mesecu septembru tekočega šolskega leta, vendar le v okviru normativno predpisanega števila učnih skupin ali učencev in le v primeru, da sprememba ne ogrozi obstoja skupine oziroma do zapolnitve posamezne učne skupine.  

 

Vodstvo šole

Izbirni predmeti za šolsko leto 2018/2019

Obvestilo o izbirnih predmetih za šolsko leto 2018/2019

Poleg obveznih predmetov izvaja osnovna šola za učence od 4. do 6. razreda neobvezne izbirne predmete in za učence 7., 8., in 9. razreda pa obvezne in neobvezne izbirne predmete. Vsebina izbirnih predmetov je predstavljena v publikacijah, ki jih najdete na šolski spletni strain. 

 • Izbirni predmeti za učence drugega triletja
 • Izbirni predmeti za učence tretjega triletja

Podrobnejši učni načrti predmetov so objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS: obvezni izbirni predmeti in neobvezni izbirni predmeti.

 • Učenec 1. razreda in od 4. do 9. razreda lahko izbere največ dve uri pouka neobveznih izbirnih predmetov. Učenec lahko neobveznega predmeta sploh ne izbere. Za učence, ki se bodo odločili, da bodo obiskovali neobvezni izbirni predmet, bo obiskovanje pouka obvezno. Prav tako bo ocena neobveznega izbirnega predmeta enakovredna ostalim.
 • Učenec 7., 8. in 9. razreda izbere dve uri pouka obveznih izbirnih predmetov, lahko pa tudi tri, če s tem soglašajo njegovi starši.
 • Učenec, ki obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, je lahko oproščen obiskovanja obveznih izbirnih predmetov, in sicer na predlog staršev. Starši podpišejo izjavo. O oprostitvi odloči ravnatelj.

Izbirni predmeti se ocenjujejo. Učenec lahko napreduje le, če ima pozitivne zaključne ocene pri vseh predmetih, tudi pri izbirnih.

NAVODILA ZA PRIJAVO

Na osnovi prijav bomo oblikovali skupine izbirnih predmetov za naslednje šolsko leto, vendar bomo izvajali le tiste izbirne predmete, za katere bo prijavljeno zadostno število učencev v skladu z veljavno zakonodajo. Ker so neobvezni izbirni predmeti del razširjenega programa šole, se lahko izvajajo izven rednega pouka (preduro ali 6. in 7. uro, lahko pa tudi strnjeno v enem obdobju).

Obvestilo o vpisu v 1. razred

Spoštovani starši!

 

Obveščamo Vas, da bo vpis otrok v 1. razred Osnovne šole Toneta Pavčka potekal v pisarni šolske svetovalne delavke po naslednjem razporedu:

– v ponedeljek, 19. 2. 2018, od 7.30 do 18.00;

– v torek, 20. 2. 2018, od 7.00 do 13.00;

– v sredo, 21. 2. 2018, od 12.00 do 17.00.

 

Vpisovali bomo otroke, ki bodo v koledarskem letu dopolnili 6 let.

 

Vpis je administrativni postopek, ki ga izvedete starši sami, lahko pa pripeljete tudi svojega bodočega prvošolca. Prosimo, da k vpisu prinesete tudi izpolnjeni prijavnici za jutranje varstvo in podaljšano bivanje ter neobvezni izbirni predmet.

 

Lepo Vas pozdravljamo.

 

Svetovalna delavka                                                                                                                       Ravnatelj

Simona Laknar Strahinić                                                                                                               Danijel Brezovar

Vabilo

e VABILO GRAFICNA MAPA MP 1

 

Po kratkem programu in ogledu razstave sledijo oddelčni roditeljski sestanki v matičnih učilnicah. Razredniki vam bodo predstavili učno-vzgojno delovanje in uspeh v oddelku ob koncu prvega ocenjevalnega obdobja. Razredničarki 5. a. in 5. b pa bosta še predstavili organizacijo in vsebine šole v naravi.

Vabljeni!                                                                                       

                                                                                                        Ravnatelj Danijel Brezovar

Govorilne ure

 

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bodo govorilne ure za vse oddelke v četrtek, 4. 1. 2018, s pričetkom ob 16.30 uri.

Lepo vabljeni.

                                                                                                              Ravnatelj

                                                                                                              Danijel Brezovar

Voščilo 2018

Voščilnica 2017 splet

Srečanje dedkov in babic

vabilo dedki in babice 2017

Šola v naravi 7. razred

Starši, sporočamo Vam, da so učenci 7. razreda srečno prispeli v Planico in uživajo v zimski idili.

VABILO

Bliža se praznični čas, ko si izrekamo lepe želje, poklanjamo ter prejemamo darila, zato prirejamo praznični bazar, ki bo v četrtek, 30. 11. 2017, ob 17. uri v OŠ Toneta Pavčka.

Vljudno vabljeni z otroki, sorodniki in prijatelji!

                                                                                       Ravnatelj Danijel Brezovar

Za vas smo pripravili.

Predavanje za starše

Spoštovani starši!
 
Vljudno Vas vabimo na predavanje za starše, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 17.00 v avli šole. Predaval bo g. Dejan Dular na temo Nevarnosti na internetu: Zavarujmo sebe in svoje otroke. 
 
Po predavanju sledijo redne govorilne ure.
 
Lepo vabljeni! 
                                                                                                         Ravnatelj
                                                                                                         Danijel Brezovar

Simbioza@ - delo z računalniki

KAJ:      pogovor in predstavitev dela z osebnimi računalniki, tablicami in telefoni
KDAJ:    2. teden v novembru, od 13. do 17. novembra 2017
KJE:       v  Osnovni šoli Toneta Pavčka, v multimedijski računalniški učilnici v 1. nadstropju

TERMINI Z OKVIRNO VSEBINO

Ponedeljek, 13. november   DOP       10:00 – 11:30         Splošno: vprašanja in odgovori na vse, kar                                                                                                                       vas zanima
Torek, 14. november             DOP       09:30 – 11.00          Svet informacij
Sreda, 15. november             POP       14.30 – 16.00          E-pošta in družbena omrežja
Četrtek, 16. november          POP       14.00 – 15.30          Varni na internetu
Petek,  17. november            DOP       10.00 – 11.30          Pisanje krajših besedil

Srečanja bodo vodili učitelj računalništva in šolski organizator informacijskih dejavnosti Tomaž Bahč, dijak na praksi ter učenci.

PRIJAVE. Po telefonu: št. 07 620 94 11, lahko tudi na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Ob prijavi navedite svoje IME, PRIIMEK in DAN, kdaj bi prišli na naše srečanje. Lahko se prijavite tudi za več dni.

ZBIRALNA AKCIJA ODPADNEGA PAPIRJA

Jesenska zbiralna akcija starega papirja bo potekala v sredo, 25. oktobra ter v četrtek, 26. oktobra 2017.

Zabojnik bo postavljen pred šolo. Papir, ki naj bo zvezan ali v škatli, lahko prinesete

v sredo popoldne od 14.00 do 18.00,

v četrtek zjutraj od 6.30 do 9.00 ter

popoldne od 12.00 do 15.00.

Denar od zbranega papirja bo namenjen oddelčnim skupnostim. Ob koncu šolskega leta bomo nagradili učence, ki bodo prinesli največ kilogramov odpadnega papirja.

Naslednja zbiralna akcija bo v mesecu aprilu.

Vabljeni k sodelovanju!

Mentorici: Simona Ogulin, Tina Berkopec

Pozdrav v novem šolskem letu

Spoštovane učenke in učenci, spoštovani starši, spoštovane sodelavke in sodelavci!

Začelo se je novo šolsko leto 2017/2018, v katerem želim predvsem, da bi vsi, učenci, starši in zaposleni dobro sodelovali, saj bomo samo z dobrim sodelovanjem, medsebojnim spoštovanjem in medsebojno pomočjo dosegali visoko zastavljene cilje. Z odgovornim izvajanjem strokovnih nalog, zadolžitev in obveznosti, se bomo izognili večini nesporazumov in skupno življenje nam bo bistveno lažje. Težave in morebitne nesporazume razrešujmo strpno in z dogovori ter upoštevajmo besede Toneta Pavčka, ki jih je zapisal v svoji pesmi Drobtinice.

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez je med nami,
da gre po svetu - rama ob rami -
svetloba z nami.

Naredimo si vsak dan v prihajajočem šolskem letu lep in nepozaben, sončen in svetal, tudi ko bo padal dež.

Srečno!

                                                                                                           Ravnatelj
                                                                                                           Danijel Brezovar

Vabilo na roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

 

Vljudno vas vabimo na prve roditeljske sestanke v šolskem letu 2017/2018, ki bodo potekali po naslednjem razporedu:

 

Razred Datum in ura Razrednik Učilnica
1. a 28. 8. 2017, ob 18.00 Tina Berkopec 1. a
1. b 28. 8. 2017, ob 18.00 Tatjana Kupljenik 1. b
2. a 29. 8. 2017, ob 18.00 Karmen Cimermančič 2. a
2. b 29. 8. 2017, ob 18.00 Staša Hočevar Zajc 2. b
3. a 30. 8. 2017, ob 18.00 Mojca Lužar 3. a
3. b 30. 8. 2017, ob 18.00 Renata Fink Husić 3. a
4. a 6. 9. 2017, ob 17.00 Zdenka Mežan 4. a
4. b 6. 9. 2017, ob 17.00 Mojca Starešinič 4. a
5. a
6. 9. 2017, ob 18.00 Mojca Žefran
5. a
5. b
7. 9. 2017, ob 17.00 Aleša Sušnik Škedelj
LUM
6. a 6. 9. 2017, ob 18.00 Barbara Goršič SLJ
6. b 6. 9. 2017, ob 18.00 Robert Dragan FIZ
7. a 7. 9. 2017, ob 17.00 Boštjan Srovin GUM
8. a 7. 9. 2017, ob 17.00 Polona Rozman GOS
9. a 7. 9. 2017, ob 18.00 Igor Zadravec DRU

 

Dnevni red:

 1. Prometna varnost.
 2. Hišni red.
 3. Pravila šolskega reda.
 4. Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja.
 5. Predstavitev oddelka.
 6. Razno.

Vsem učencem in staršem želimo lep in uspešen začetek novega šolskega leta.

                                                                                                             Ravnatelj
                                                                                                             Danijel Brezovar

                                                                                                           

Spletna stran OŠ Toneta Pavčka uporablja piškotke. Ti ne shranjujejo Vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih ...