V avli Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert so 26. 5. 2017 odprli razstavo 4. natečaja ilustracij, ki sta ga pripravili Občina Šentrupert in Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, ki deluje pod okriljem Centra za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje.

Natečaj ilustracij je bil tokrat posvečen upodobitvi pesmi z naslovom Vabilo na Gravžev dan avtorja Andreja Rozmana Roze, ki je potekal v dveh kategorijah – za dijake in dijakinje iz Slovenije ter za osnovnošolce 8. in 9. razredov osnovnih šol Slovenije.

Na natečaju je sodelovalo 57 osnovnošolcev in dijakov, vsak je moral narisati tri ilustracije na omenjeno pesem. Prispela dela je ocenila komisija, ki so jo sestavljali Andrej Rozman Roza, Maruša Stupica, Suzana Bricelj, Peter Škerl in Maša Ogrizek.

V kategoriji osnovnih šol je prvo nagrado prejela Lara Simonič in v dar dobila knjižno nagrado Andreja Rozmana Roze, peto nagrado pa je prejela Zala Gorenc. Obe učenki sta dobili za nagrado tudi udeležbo na delavnici ilustracij pod mentorstvom Petra Škerla, ki bo 3. junija v Deželi kozolcev:

Ker se mi nismo mogli udeležiti odprtja razstave, je to storila Zalina mama.

1

2

4

Dostopnost