ČETRTEK

V četrtek nas je učitelj prišel zbudit okoli 7.00. Nato smo se pripravili za jutranjo telovadbo, ki smo jo imeli ob 7.30. Po zajtrku smo odšli v naravni rezervat Zelenci. Hodili smo približno pol ure v eno smer. Naravni rezervat Zelenci je velik približno 15 ha, hodi pa se lahko samo po označenih poteh. Bilo je zelo lepo. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli kosilo. Popoldne smo imeli tekmovanje v orientacijskem teku. Tekmovanja se je udeležilo 10 skupin, ki smo jih določili z žrebanjem liskov. Najboljše tri skupine so dobile priznanja. Po večerji smo imeli predstavitve skupin, nato pa zaključni ples.

Ema, 7. a

 

SREDA

V sredo zjutraj smo se s telovadbo še dokončno prebudili. Po zajtrku smo imeli nekaj prostega časa, med katerim smo se pripravili na pohod v Tamar. Pohod je bil zelo dolg. Vsi smo se nestrpno spraševali, ali smo že tam. Nato smo končno prišli do koče v Tamarju. Večina nas je v njej naročila kakav s smetano, pojedli pa smo tudi sirovo štručko in popili pijačo, ki smo jo prinesli s seboj. Nato je sledila vojna v kepanju: fantje proti deketom. Zmagali smo seveda fantje. Pot nazaj je bila lažja in bolj zabavna. V domu smo imeli nekaj prostega časa, med katerim smo se preoblekli v suha oblačila. Po zelo okusnem kosilu smo se pripravili za tek na smučeh. Učitelj nam je razložil, kako uporabljati tekaško opremo. Po tem smo prevzeli tekaške čevlje, smuči in palice. Ko smo prišli na snežni stadion, smo se na smučeh ogreli in začeli drsati po snegu. Nato smo tekli še s smučarskimi palicami. Bilo je zelo zabavno. Ko smo se na toplem preoblekli in povečerjali, smo imeli družabne igre v telovadnici. Najboljša igra se je imenovala morilec. Po igrah smo začeli s pripravami na četrtkov večer in se pripravili za spanec.

Urban, 7. a

Ob sedmih smo se zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo odšli na dolg pohod do Tamarja. Vodička nam je razložila več zanimivih stvari o Julijskih Alpah, slapu Nadiža in drugih delih pokrajine. Ko smo prišli do koče v Tamarju, nas je večina pila kakav. Tam smo se še kepali ter nato šli nazaj proti Planici. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa. Potem smo imeli tek na smučeh. Mentor nam je pokazal nekaj osnovnih tehnik. Najprej smo vadili brez palic, nato pa še z njimi. Na koncu smo imeli tekmo. Ko smo prišli nazaj v dom, smo imeli večerjo. Po njej pa družabne igre in priprave na četrtkov nastop.

Vid, 7. a

Danes zjutraj smo se zbudili ob 7.00 in se pripravili za telovadbo. Po njej smo imeli zajtrk, ob katerem smo Timu zapeli pesem za rojstni dan. Nato smo imeli pohod v Tamar. Tam smo pojedli malico in učitelji so nam dovolili, da naročimo kakav s smetano. Ko smo to popili in pojedli, smo se šli kepat: fantje proti puncam. Zmagali smo seveda fantje. Nato smo se odpravili nazaj proti domu. Ko smo prišli v Planico, smo se preoblekli in šli na kosilo. Ker je Tim praznoval rojstni dan, smo se zbrali v največji sobi v domu in imeli krajšo zabavo. Tim je za vsakega pripravil manjšo sladkarijo. Ob 14.00 smo imeli na programu tek na smučeh. Bilo je zelo zabavno. Po teku smo imeli odmor do večerje. Ko smo se najedli, smo se skupaj z učenci OŠ Loški Potok šli različne družabne igre. Nato smo se priravljali na jutrišnji zadnji večer ter se pripravili za spanec.

Maks, 7. a

 

TOREK

V torek smo učenci in učenke 7. razreda preživeli drugi dan šole v naravi. Zbudili smo se ob sedmih in ob pol osmih odšli v telovadnico. Po končanih vajah smo odšli na zajtrk. Nato smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla na plezanje po umetni steni v telovadnico Nordijskega centra Planica. Druga skupina pa je imela krpljanje. Nataknili smo si “velike noge” in brez težav hodili po snegu. Nato sta se skupini zamenjali. Po kosilu smo v skupinah ponovili smeri neba in delovanje kompasa ter se poskusili v orientaciji na prostem. Nato smo dobili sani in se z njimi spustili po hribu. Imeli smo nekaj prostega časa in za njim večerjo. Nato smo se pomerili s šolo OŠ Loški Potok v športnih igrah. V zelo napetem dvoboju smo na koncu dosegli izenačen rezultat. Bil je zelo zanimiv dan.

Urša, Tjaša, Dunja in Eva Z., 7. a

 

PONEDELJEK

V ponedeljek smo se učenci in učenke 7. razreda ob 6.30 zbrali v šolski avli. Poslovili smo se od staršev in odšli na avtobus, ki nas je odpeljal do Planice. Ko smo prispeli, nas je vodja doma pričakala in pospremila do depandase. Izvedeli smo, kje smo nastanjeni, nato pa se je vsak s svojo prtljago odpravil v sobo. Te smo uredili in se skupaj z učenci OŠ Loški Potok srečali v učilnici, kjer nam je vodja predstavila pravila doma. Po kosilu smo si ogledali Nodrijski center Planica ter se povzpeli na vrh velikanke – skakalnice bratov Gorišek. Pot je bila strma in naporna, a je razgled na vrhu skakalnice poplačal naš trud. V domu smo si ogledali kratek film o zgodovini smučarskih skokov v Planici. Po večerji smo šli na nočni pohod. Iz pohoda smo se vrnili okoli devetih, odšli v sobe in se pripravili na spanje.

Pia, 7. a

Bil je ponedeljek in s sošolci in sošolkami smo se odpravili v šolo v naravi. Zbrali smo se nekaj pred 7. uro in se odpravili v Planico. Vozili smo se kar veliko časa, saj je prišlo na cesti do manjših zastojev. Po dolgi vožnji smo na cilj prišli okoli 10. ure. Ko smo pršli, smo vstopili v depandaso. Tam smo se razporedili po sobah in jih uredili. Postlali smo postelje in naša oblačila zložili v omaro. Nato smo v učilnici spoznali učence in učenke OŠ Loški Potok. Učiteljica Mina nam je predstavila pravila, ki se jih moramo držati v domu. Potem smo odšli na pohod, kjer smo spoznali Nordijski center Planica in se povzpeli na letalnico. V domu smo imeli prosti čas, ki smo ga zelo dobro izkoristili. Tudi večerja je bila odlična. Nato smo se odpravili na nočni sprehod. Imeli smo se lepo. Ko smo se vračali, se je žal poškodovala učiteljica Anja. Spat smo se odpravili ob 10-ih.

Kevin, 7.a

 

>Galerija fotografij<

Dostopnost