Ta dan se je za nekatere najine sošolce začel zelo zgodaj, zbudili so se že ob šestih in nestrpno čakali na »uradno« bujenje ob 7.30.

Po zajtrku smo se zbrali v razredu, kjer smo se pogovarjali o varstvu okolja. Po malici smo se peš odpravili do deponije, kjer sortirajo in reciklirajo odpadke. Najbolj nas je začudil podatek, da je hrib, ki se je dvigal visoko pred nami, sestavljen iz recikliranih bal odpadkov. Navdušila nas je tudi trgovinica z izdelki iz ponovne uporabe. Nakupili smo veliko zalogo plišastih igrač in drugih izdelkov. Z izzivom, kako bomo vse nakupljeno spakirali v naše potovalke, se bomo ukvarjali v petek pred pakiranjem in odhodom domov.

Ker smo se v trgovinici predolgo zadržali, smo zelo hiteli nazaj v dom, ker nas je tam že čakalo kosilo. Ta teden Rok in Beno praznujeta rojstni dan, zato smo ju po kosilu presenetili s tortico. Seveda smo se na njun račun vsi posladkali.

Popoldne smo imeli kurentovo delavnico, kjer smo se naučili veliko o kurentih, izdelali pa smo tudi vsak svojega papirnatega kurenta.

Zaradi slabega vremena nismo imeli načrtovanega večernega pohoda, pač pa smo nekateri odšli v telovadnico, drugi pa smo likovno ustvarjali. Zanimiv večer je kar prehitro minil.

                                                                                                                                                          Tia in Leja

Dostopnost