V torek, 13. 3. 2018, je v športni dvorani Loka v Črnomlju potekalo področno prvenstvo za mlajše dečke v malem nogometu.

Naši učenci so se v prvi tekmi pomerili z učenci OŠ Grm in po zelo dobrem začetku v prvem polčasu, ko so vodili z 1:0 in z 2:1, so v drugem nekoliko popustili in izgubili s končnim rezultatom 3:6. Prvi in tretji zadetek je dosegel Kevin Selimović, drugi zadetek pa Jaka Krevs. Kljub porazu so odigrali lepo in borbeno tekmo.

V drugi tekmi pa so se naši nogometaši pomerili z vrstniki iz OŠ Veliki Gaber. Tudi ta tekma je bila zelo zanimiva in napeta vse do konca. Priložnosti za zadetek so se pojavljale na obeh straneh, vendar se je tekma končala z rezultatom 1:1. Tudi na tej tekmi je v polno zadel naš najboljši igralec Kevin.

Potrebno je bilo počakati na razplet tekme med OŠ Grm in OŠ Veliki Gaber. Ker so tekmo zanesljivo dobili nogometaši OŠ Grm 6:0, so se nogometaši OŠ Toneta Pavčka uvrstili v polfinale, kjer so se pomerili z vrstniki OŠ Vinica. Po zelo dobrem začetku in kar nekaj priložnostih za zadetek je sledil protinapad nasprotnikov in zadetek za vodstvo z 1:0 in nato še 2:0. Vendar so se učenci borili še naprej. Končni rezultat je bil 0:5.

Kljub utrujenosti smo odigrali še tekmo za tretje mesto z ekipo OŠ Loka Črnomelj. Zopet je bil začetek zelo spodbuden vendar se je kmalu pokazalo, da je nasprotnik premočan in z menjavami stopnjeval ritem, ki ga naši nogometaši niso dohajali in izgubili tekmo s 0:6. Kljubn porazu so naši nogometaši osvojili zelo dobro četrto mesto.

Za OŠ Toneta Pavčka so nastopili: Kevin Selimović, Aleks Ravnikar, Anže Krevs, Jaka Krevs, Vid Klemenčič, Timotej Smrke in Lan Malus, ki je zelo uspešno zaustavljal nasprotnikove strele v okvir gola. Učenci si za svojo borbenost ter tehnično in taktično znanje zaslužijo zelo veliko pohvalo.

Boštjan Srovin

 

Dostopnost