Ker smo včeraj zvečer zgodaj zaspali, smo se zjutraj dobro naspani zbudili že ob sedmi uri. Postorili smo vse potrebno, dežurni učenci pa so nekaj pred osmo uro odšli pripravit pogrinjke za zajtrk. Malce kasneje smo se jim pridružili tudi ostali.

Po zajtrku smo z učiteljico Darjo in našima razredničarkama, Alešo in Mojco, krenili na ogled mlake, kjer smo z različnimi pripomočki ugotavljali njeno kakovost. Bilo je zelo zanimivo.

Po kosilu smo se nekateri učenci pomerili iz znanja matematike, pisali smo namreč Kenguruja. Ostali učenci pa so se igrali na igrišču.

V popoldanskem delu programa je imela ena skupina priprave na kolesarski izpit, druga skupina pa je na terenu proučevala poljsko učno pot.

Po končanih dejavnostih nas je v jedilnici že čakala okusna večerja. Hitro smo pojedli in se šli pripravljat na večerni program. Skupaj z učenci iz 7. razreda OŠ Komenda, s katerimi smo ta teden sobivali v domu Štrk, smo pripravili zabaven program Pokaži, kaj znaš. Večer smo zaključili z glasbo in plesom.

Bivanje v domu Štrk je bilo poučno in nadvse prijetno, saj smo bili s strani vseh zaposlenih v domu izjemno lepo sprejeti. Naučili smo se veliko novega ter spoznali kulturo in jezik tukajšnjih prebivalcev. Ta šola v naravi nam bo ostala v zelo lepem spominu.

Kljub temu da nam je bilo tukaj lepo, pa že komaj čakamo, da objamemo svoje domače.

                                                                                                                                                  Nina, Jera in Nejc

Dostopnost