V četrtek, 18.5.2018, smo se učenci naše šole, ki se učimo francoščino udeležili Frankofonskega festivala v Kranju.

Zjutraj smo se skupaj odpravili do železniške postaje in se z vlakom odpeljali proti Kranju.
Ko smo prispeli, smo se najprej prijavili, nato pa smo se sprehodili po Prešernovem trgu, kjer nas je pričakoval naš vodič, ki je sicer učenec OŠ Orehek Kranj. Popeljal nas je po starem mestnem jedru in nam na zanimiv način predstavil zgodovino mesta.

Po končanem ogledu nas je učiteljica povabila na sladoled, nato pa smo imeli generalko pred nastopom. Po generalki smo imeli nekaj prostega časa, da smo se lahko tudi sami sprehodili po mestnih ulicah. Nato pa se je pričel festival, na katerem se je veliko osnovnošolcev predstavilo z zanimivimi točkami in hkrati predstavilo svoje znanje francoščine. Mi smo se predstavili z recitalom francoske poezije.

Prireditve se je udeležil tudi predsednik republike Slovenije, ki nas je z motivacijskim govorom navdušil in pohvalil, ker se učimo francoščino. Povedal nam je, da se jo je učil tudi sam in sicer po končanem obveznem šolanju. Sledilo mu je še nekaj slavnostnih govornikov.

Mi pa smo med gledanjem nastopov naših sovrstnikov dobili nekaj idej, kaj bi lahko pripravili naslednje leto, ko se bomo ponovno udeležili festivala, ki nas je letos tako navdušil.

Pia Fornezzi Rezelj, 7.a

fotografije

                     a  a 006

Dostopnost