V četrtek, 7. 2. 2019, smo s proslavo obeležili slovenski kulturni praznik. Proslavo smo pričeli s slovensko himno.

Prireditev je povezovala Jera Parkelj, učenka 6. razreda. Učenci 3. razreda so skozi celotno proslavo po obdobjih predstavili življenje in delo Franceta Prešerna. Mladinski pevski zbor je zapel pesem O, Vrba, ki jo je pesnik posvetil svoji rodni vasi. Učenci šolske gledališke skupine so uprizorili sodobnega Povodnega moža, katerega parodijo na pesnikovo balado je napisal Andrej Rozman Roza. Tako smo spoznali prevzetno Urško, ki jo je očaral postavni korenjak na jeklenem konjičku. Učenci 8. razreda so deklamirali Magistrale in s črkami prikazali akrostih pesnikove muze Julije Primic.

Na prireditvi ob dnevu kulture smo se spomnili tudi na Valentina Vodnika, saj letos mineva 200-letnica smrti prvega posvetnega slovenskega pesnika, in na Svetlano Makarovič, ki letos praznuje svoj 80. rojstni dan. Lenart Kupljenik iz 5. razreda je deklamiral pesem Dramilo, učenci 2. razreda pa pesem Jaz sem jež.

Nadja Jarc, učenka 8. razreda, je napisala pesem Triglav, moj dom in osvojeno 2. mesto na vseslovenskem literarnem natečaju ob 240-letnici prvega pristopa na Triglav. Pesem je recitirala Eva Zupančič.

Ema Gracel, 8. b

  

→ FOTOGALERIJA (M. OBERČ, 9. r)

Dostopnost