Na osmem državnem tekmovanju v znanju angleščine, ki je v organizaciji društva učiteljev angleščine IATEFL Slovenia potekalo 28. februarja 2019, je sodelovalo 456 slovenskih sedmošolk in sedmošolcev, med njimi tudi 7 učencev in učenk naše šole.

V manjših skupinah so ustvarili kratke igrane filme, v katerih so se prelevili v vodiče in angleško govoreče turiste, ki so se podali na lov na skrite zaklade v domačem kraju. V dogajanje so vpletli anekdote in druge ustvarjalne zaplete. Namen letošnje teme, ki so jo organizatorji poimenovali ‘Hide and Seek’, je bil pokazati pestrost in lepote domačega okolja, pri tem pa aktivno uporabljati angleški jezik.

Za svoje izdelke so učenci in učenke naše šole v dveh skupinah ustvarili scenarij, se naučili vloge, film posneli ter ga slikovno in zvočno uredili. Film sedmošolcev Matica CegnarjaTevža KupljenikaTineta Matoha in Matjaža Rusa, ki nosi naslov ‘The Treasure of Mirna Peč’, in film ‘Pretty Little Mirna Peč’, ki so ga ustvarile sedmošolke Lea KavšekNika Krevs in Nuša Zajc, sta bila na državnem tekmovanju nagrajena z zlatim priznanjem.

Za izvrsten uspeh učenkam in učencem čestitamo.

K. Kramar

Dostopnost