V torek, 17.9.2019, smo se učenci Nejc, Filip, Nuša, Tevž, Nejc in Lan udeležili tekmovanja Male sive celice, ki je potekalo na Osnovni šoli Kozje. Odhod izpred šole je bil ob 13:00 prihod pa okoli 20:30.

Dan se je začel z uvodno predstavitvijo Nika Škrleca in Jasne Merklin. Razložila sta, kako bo tekmovanje potekalo, kako se bodo točke seštevale in podobno. Tekmovanje oz. predtekmovanje je bilo sestavljeno iz dveh delov, iz pisnega dela in ustnega dela.

Tekmovalo je 48 ekip in različnih dolenjskih šol. Zmagovalci pisnega dela (prvih 8 ekip) so napredovali v ustni del tekmovanja, kjer so se med seboj pomerili v različnih zanimivih kategorijah (zvoki, ki jih ustvari človeško telo, drevesa, evropske prestolnice).

Našo šolo sta zastopali dve ekipi: Nejc, Nuša in Nejc (ekipa NNN)  ter Filip, Tevž in Lan (ekipa FTL). Obe ekipi sta dosegli odlični mesti. Ekipa NNN je dosegla 12. mesto in se tako ni uvrstila na ustni del predtekmovanja, ekipa FTL pa je dosegla 5. mesto in se uvrstila v naslednji krog. Proti 4. uvrščenim so se zelo dobro borili,  vendar jim je na koncu zmanjkalo le nekaj točk do naslednjega dela tekmovanja oz. televizije.

Misli naših tekmovalcev:

˝Če bi le imeli prav drugo vprašanje o zvokih človeškega telesa – naše je bilo prdenje˝- ekipa FTL

˝Pa drugič, razen Nejca˝- ekipa NNN

˝Srečno naslednje leto˝- Nejc in Filip

˝Glej, NIK ŠKRLEC!!!˝- Naši oboževalci (Filip)

Napisal Nejc,9.a

Dostopnost