Teden otroka 2021 je potekal pod geslom »Razigran uživaj dan«. V 1. triletju smo bili zelo razigrani. Teden je potekal brez domačih nalog, nekaj nalog pa so morale opraviti kar učiteljice; tako so risale, računale, telovadile …

Na hodniku v 1. triletju je nastala veriga prijaznih dejanj; vsak razred je narisal piktogram, ki predstavlja poseben pozdrav vsakemu, ki ga na tistem mestu srečamo; nekje smo si pomahali, drugje pomežiknili, se nasmehnili, pozdravili z »Dobro jutro! Dober dan! Nasvidenje!«, spet drugje pa zaplesali in se pozdravili s posebnim gibalnim pozdravom.

Teden je bil poseben tudi zaradi različnih dejavnosti; v 1. razredu so imeli tehniški dan Eko igre ter kulturni dan Palčica. Drugi razred je razigrano korakal po Mirni Peči, trudili so se zbrati čim več korakov v sklopu akcije ZPMS »Razigrani koraki«. Tretji razred pa je kulturni dan preživel v Ljubljani, kjer so si ogledali nekatere pomembne znamenitosti, na Ljubljanskem gradu pa so v sklopu delavnice vitezu Erazmu pomagali pobegniti.

Vsi skupaj smo si v šolski dvorani ogledali tudi predstavo Palčica v izvedbi gledališča KU-KUC in se ob tem dodobra nasmejali ter se naučili, da ni pomembno kako velik si, ampak kako imaš čisto srce, kako dober in pošten si.

V imenu 1. triletja zapisala Darja Gibičar

Dostopnost