(1. dan) JUHUHU, ŠOLA V NARAVI JE TU!

Učenci 6. razreda so se v ponedeljek, 6. 2. 2023 z velikim navdušenjem in pričakovanjem odpravili v šolo v naravi na Cerkno. Takoj po prihodu smo se odpravili na smučišče, kjer so učenci ponovili osnove varnega smučanja, nato pa se pogumno podali po belih strminah. Po okusnem kosilu smo se namestili v sobe, zatem pa odpravili na FOTOLOV. Učenci so s pomočjo fotografij in delovnega lista raziskovali mesto Cerkno in tako izvedeli veliko novih informacij. Mraz je naredil svoje, zato smo se pogreli s toplo juho in posladkali s sladico. Po večerji pa je sledilo krajše izobraževanje o Fis pravilih ter večerni sprehod, ki nas je dodobra utrudil. Z mislijo na jutrišnji dan so nas sanje zazibale v spanje.

(2. dan) Laufarija Cerkno

Rana ura, zlata ura! Po obilnem zajtrku so se učenci razdelili po skupinah glede na njihove smučarske sposobnosti. Kmalu zatem smo se odpravili v avtobus, ki nas je odpeljal proti smučišču. Nizke temperature niso prizanašale, zato smo se sredi smučarije odpravili v Alpsko perlo, kjer nas je pričakal topel čaj in malica. Po dveh dneh smučanja so že vidni rezultati, saj so učenci vse bolj suvereni in samostojni na smučeh. V popoldanskem času so imeli učenci raznolike aktivnosti, v okviru katerih so preizkušali svojo domišljijo in ustvarjalnost ter razvijali motorične sposobnosti. Za konec dneva pa so obiskali Laufarijo Cerkno. Gre za raznolike pustne maske, tradicionalne za Cerkno, ki so aktualne v času pustovanja.

(3. dan) ŽIVLJENJE V NARAVI

Kot vsako jutro smo se tudi danes zbudili zgodaj zjutraj, se preoblekli in odšli na zajtrk. Zatem smo odšli proti smučišču, kjer nas je pričakal ples snežink. Smučali smo od 9ih do 13ih. Učenci izredno hitro napredujejo v zavijanju po belih strminah, zato so nekateri že napredovali v boljšo skupino. Po koncu smučanja smo se odpravili proti CŠOD, kjer smo imeli kosilo, sledil pa je krajši počitek pred popoldansko aktivnostjo. Učenci so tokrat izvedli delavnico: Kam se lahko skrijem. V okviru delavnice so izdelali bivak, katerih namen je bil, da zadrži katere koli vremenske pogoje in obenem nudi toplo zavetje. Učenci so se zagriženo podali v gozd ter iskali naravne materiali s katerim so zgradili bivak. Ob koncu dneva pa je sledil kino večer. 

(4. dan) MI BOMO CELO NOČ PLESALI…

Bližamo se koncu šole v naravi, kar se odraža tudi v utrujenosti učencev. Smučarija pač ni mačji kašelj. Kljub temu, učenci vsak dan znova, s svojo voljo in vztrajnostjo, dokazujejo, da so željni znanja, kar se, sploh pri začetnikih, odraža v njihovem smučarskem slogu. V popoldanskih delavnicah so odkrivali skrivnosti vode in sestavljali mostove. Ob koncu dneva pa je vsaka skupina predstavila svojo fotozgodbo iz torkove delavnice. Zadnje atome moči so učenci vložili v plesne gibe. Navkljub začetni sramežljivosti, ki je hitro izpuhtela, smo ugotovili, da imamo poleg smučarskih asov tudi plesne zvezde.

Spremljate nas lahko preko fotografij, ki so objavljene v šolski fotogaleriji.

Dostopnost