V sredo, 25. 1. 2023, je bilo v športni dvorani Livada v Novem mestu področno tekmovanje v košarki za mlajše dečke. Na tekmovanju so odlično igrali naši fantje in osvojili 2. mesto.

Na poti do finala smo najprej premagali OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja. Zmagali smo z rezultatom 38:18. Še prepričljivejši smo bili v drugi tekmi in s 37:11 premagali OŠ Vavta vas. V polfinalu nas je čakala OŠ Semič. Z agresivno obrambo smo jih popolnoma onemogočili in zmagali z 21:4.

V finalu smo igrali z novomeškimi občinskimi prvaki, OŠ Brusnice. Žal nam je zmanjkalo moči in nismo mogli kakovostno odigrati proti njihovi izjemno agresivni obrambi.

Finale področnega prvenstva v košarki smo v kategoriji mlajših dečkov igrali po desetih letih. Z drugim mestom smo se tudi uvrstili na državno prvenstvo. Nasprotnike še čakamo.

Na tekmovanju so našo šolo zastopali naslednji učenci: kapetan Maks Progar Brinjevec (21 točk), Lovro Duh (26 točk), Mark Gole (11 točk), Gašper Brezar (11 točk), Svit Krevs (7 točk), Marcel Fortuna, Ian Lampret (4 točke), Žiga Slak (6 točk), Matej Bevec, Vid Gorenc (12 točk), Maj Povše žagar, Nik Mavec in Aljaž Jarc.

Vsem fantom še enkrat iskreno čestitamo za velik uspeh.

Dostopnost