V letošnjem šolskem letu smo se z učenci 1.b, 2.a, 2.b, 3.a in 3.b odločili, da se pridružimo UNICEF-ovemu projektu »PUNČKA IZ CUNJ«.

Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Unicef z zbranimi sredstvi v okviru tega projekta zagotovi cepiva, ustrezno hranjenje in dostavo le-teh ter izobraževanje zdravstvenih delavcev.

Punčko se posvoji z donacijo. S tem punčki zagotovimo nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje. Prav zato je nosilni slogan projekta Posvoji punčko in reši otroka.

Tekom šolskega leta je na naši šoli tako nastalo kar 8 punčk iz cunj (ne le punčk, med njimi so tudi fantje 😉). Učenci so sodelovali pri načrtovanju in izdelavi, izpolnjevali njihove dnevnike ter jih nosili s seboj domov. Postali so del naših razredov in s ponosom vam jih predstavljamo v fotogaleriji.

Starše in učence sodelujočih razredov smo povabili, da nam pomagajo zbrati čim več sredstev. Višina prispevka ni bila pomembna, pomemben pa je bil namen in sporočilo, ki smo ga s tem širili; kar nekaj učencev se je za donacijo iz svojega hranilnika odpovedalo kakšni kepici sladoleda, kar je vsem ogrelo srce.

V IMENU OTROK – NAJLEPŠA HVALA VSEM!

Punčke iz cunj, ki so nastale na naši šoli, so med učenci našle nove posvojitelje,

 skupaj pa smo zbrali 400 evrov za cepljenje otrok v državah v razvoju! Vsa zbrana sredstva so bila že predana UNICEF-u.

Hvala, ker ste pomagali.

Učiteljice 1. triletja smo ponosne na vas!

Fotografije si lahko ogledate v šolski fotogaleriji.

Dostopnost