V soboto 11.5. bomo imeli na OŠ Toneta Pavčka pohod. Poimenovali smo ga dan druženja vseh generacij, saj je glavni cilj, da ob prijetnem druženju naredimo še kaj dobrega za svoje telo. Pohod je del akcije, ki poteka po celi državi. Na pohod ste vabljeni vsi: stari starši, starši, otroci in ostali sorodniki.

Ker ste nekateri v zelo dobri kondiciji, drugi pa nekoliko težje hodite, smo določili tri zahtevnostne ;trase. Prva je namenjena učencem prvega triletja, druga in tretja trasa sta namenjena učencem drugega in tretjega triletja.

Učenci drugega in tretjega triletja se boste skupaj z družino odločali med drugo in tretjo traso. Če ima kateri izmed učencev drugega ali tretjega triletja v družini koga, ki bi sicer hodil, vendar sta zanj trasi čez Golobinjek prezahtevni, se lahko izjemoma prijavi na prvo traso.

Najštevilčnejša družina, najstarejši udeleženec in najmlajši udeleženec bodo prejeli tudi posebna priznanja. Zato prosimo, če v prijavi napišete imena in letnici rojstva najmlajšega in najstarejšega udeleženca pohoda v družini ter skupno število članov družine, ki se bodo pohoda udeležili.

1. trasa je srednje zahteven pohod za družine, ki so v solidni kondiciji: Mirna Peč – Postaja – Jelše – Mirna Peč.

2. trasa je bolj zahtevna, namenjena tistim, ki ste v dobri kondiciji: Mirna Peč – Vrhovo – Dolenji Globodol – Golobinjek – Mirna Peč.

3. trasa je zelo zahtevna (20 km) in je namenjena tistim, ki ste v zelo dobri kondiciji: Mirna Peč – Vrhovo – Frata – Dolenji Globodol – Golobinjek – Mirna Peč.

Avtobusi bodo učence pripeljali v šolo do osme ure. Učenci se bodo nato zbrali pri razrednikih, ki bodo preverili prisotnost in razdeliti hrano. Ob 8.20 se bomo vsi zbrali na šolskem igrišču in se skupinsko ogreli pod vodstvom učiteljev športne vzgoje. Okrog 8.30 bo sledila bo razdelitev v tri skupine in pohod v treh smereh. Vse skupine se bodo na šolski prostor vrnile do 13.00. Vse udeležence pohoda opozarjamo na primerna oblačila in obutev, ki mora biti dobro razhojena in primerna tudi za hojo v mokrem. S seboj imejte rezervno majico, saj se boste preznojili, vodo ali druge brezalkoholne napitke.

Vozni red.pdf

Vodja športnega dne: Robert Dragan, prof

Ravnatelj: Danijel Brezovar, prof.

Dostopnost