V torek, 22. 10. 2013, smo imeli učenci 7. razreda kulturni dan. Izpred šole smo se odpravili ob 7.45 in v Novo mesto prispeli ob 8.15. Razdelili smo se v dve skupini in odšli vsak svojo pot. Medtem ko je šla prva skupina v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto, je druga skupina obiskala Jakčev dom. Po odmoru sta se skupini zamenjali.

V novomeški knjižnici smo se najprej sprehodili do vsakega oddelka. Spoznali smo, da so knjige razvrščene po UDK-sistemu, da si v knjižnici lahko poleg knjig izposodimo tudi DVD-je, v vsakem oddelku so izposojevalni pult, kotiček za branje in nekaj računalnikov. Ogledali smo si knjige za slepe in gluhe ljudi ter za osebe z disleksijo. V okviru projekta Rastem s knjigo je vsak od nas v dar prejel knjigo z naslovom Kot v filmu.

V Jakčevem domu smo izvedeli več o Božidarju Jakcu. V galeriji niso le njegova dela, temveč tudi dela ostalih avtorjev. Po končanem ogledu smo odšli v klet, kjer smo sami ustvarili grafiko. Tema je bila jesenski motiv, zato nas je večina narisala bučo, jesenske liste in kostanj.

Po opravljenih ogledih in delavnici smo se vrnili v šolo. Dan je bil vsem zelo všeč, saj smo se naučili veliko novega, kar nam bo prišlo prav tudi v vsakdanjem življenju.

Andriyana M., 7. a

 

Dostopnost