V ponedeljek, 29. septembra, se je odvijala osma likovna ustvarjalnica z naslovom V DOLINO TIHO. Posvečena je bila Mirnopečanu, slovenskemu harmonikarju in ljudskemu godcu, Lojzetu Slaku. Mladi likovni ustvarjalci so ustvarjali na Malem Kalu, kjer je Lojze Slak preživel velik del svojega otroštva.

Ustvarjalnice se je udeležilo 39 mladih likovnikov s svojimi mentoricami iz naslednjih osnovnih šol: OŠ Frana Metelka Škocjan, OŠ Šmarjeta, OŠ Trebnje – PŠ Dobrnič, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Stopiče, OŠ Trebnje, OŠ Bršljin, OŠ Žužemberk, OŠ Mirna, OŠ Brusnice in OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, ki je bila tudi organizatorica srečanja.

Mladi likovniki so ustvarjali na lesene plošče (10 x 60 cm), ki so bile zlepljene v obliki harmonike. Tehnika ustvarjanja je bila kolaž ali akril.

Vse udeležence je najprej pozdravil ravnatelj Danijel Brezovar, nato pa je o harmonikarju Lojzetu Slaku spregovoril nečak Leopold Pungerčar. Med ustvarjanjem jih je spodbujal g. Matijevič, kustus Dolenjskega muzeja v Novem mestu.

Ustvarjalnico so popestrili mirnopeški osnovnošolski harmonikarji Jan Muhič, Ines Rupnik in Nejc Barbo.

Nastale izdelke bomo razstavili v OŠ Toneta Pavčka v četrtek, 2. oktobra, ob 17. uri.     

Dostopnost