PRVA DNEVA V ŠOLI V NARAVI ZA 3. RAZRED; SEČA OD 30. 5. 2016, DO 3. 6. 2016

 

Včeraj, okrog pol enajstih dopoldne, smo se pripeljali v CŠOD Burja v Seči. Fante sva učitelja razdelila v 3 bungalove, dekleta pa sva razporedila v 3 sobe v domu. Pred kosilom so učenci dobili osnovne informacije o redu v CŠOD ter urnik dela. Dobili so tudi svoje zadolžitve oziroma dežurstva, ki jih bodo opravljali do konca tedna.

Po kosilu so imeli učenci naravoslovje. Od 16.40 do 18.30 smo bili v bazenu, kjer smo izvedli preverjanje znanja plavanja in učence razdelili v 4 homogene skupine.

Ob 20.00 smo se odpravili na večerni sprehod oziroma krajši pohod, ki je trajal do 21.00. Sledila je priprava na večerni počitek oziroma počitek. Učenci so se dokončno  umirili okrog 23.30.

Učenci so imeli kar nekaj težav s točnostjo prihodov na zbore, vendar uro vse bolj opazujejo in se jo držijo. Vse ostale težave smo omilili oziroma odpravili s pogovori.

Drugi dan naj bi se zbudili ob 7.00, vendar temu ni bilo tako, saj so se nekateri zbudili že kmalu po 6.00 in zbudili vse ostale. Učitelja sva se z učenci pogovorila in sva prepričana, da bo jutri bolje. Pri ocenjevanju sob se (razen dveh sob) dekleta in fantje niso izkazali. Zato sva učitelja izpeljala »mini tečaj« pospravljanja sob: postiljanje postelje, zlaganje oblačil, pospravljanje stvari na svoje mesto. Še ena stvar, ki se bo že jutri izboljšala.

Po zajtrku smo imeli pouk v forma vivi, eni največjih v Evropi. Učenci so dobro delali na delavnicah v okviru pouka. Po pouku in malici smo se odpravili na dopoldansko učenje plavanja. Učenci so delali dobro in lepo napredujejo.

Po kosilu smo imeli pouk v naravi. Po pouku smo odšli še na popoldansko plavanje.

Po večerji smo odšli na sladoled. Trenutno (ura je 22.45)  se umirjajo oziroma so se že umirili. Utrujenost po plavanju pač zahteva svoj davek.

Slikovno gradivo pa si lahko ogledate v galeriji slik.

 

Učitelja v šoli v naravi:

Boštjan Srovin in Robert Dragan

Dostopnost