PETI DAN  ŠOLE V NARAVI ZA 3. RAZRED; SEČA OD 30. 5. 2016, DO 3. 6. 2016

 

Po jutranjem bujenju sva učitelja učencem razložila postopek pospravljanja posteljnine oziroma priprave za v pralnico. Učenci so se morali precej potruditi in med seboj sodelovati, da jim je uspelo. Potrebna je bila tudi najina pomoč. Vseeno jim je uspelo. Pravočasno in uspešno so pospravili v torbe tudi svoje stvari in pripravili sobe za naslednjo skupino gostov. Gotovo so danes precej bolj samostojni kot so bili v ponedeljek.

Nato smo imeli jutranji pouk, ki sva ga realizirala učitelja. Učenci so na poligonu vadili različne tehnike z različnimi žogami.

Sledil je najpomembnejši del dneva: zaključno preverjanje oziroma ocenjevanje znanja plavanja. Cel teden smo delali res trdo, glede na rezultate pa tudi uspešno. Deset učencev je osvojilo srebrnega delfina (50 m plavanja v prosti tehniki v 90 s; začetek s skokom na glavo in 10 min prostega plavanja), kar je vse prej kot lahko. Osemnajst učencev je osvojilo bronastega delfina (50m plavanja z varnostno vajo; začetek s skokom na noge). En učenec je osvojil bronastega konjička (5 s drsenja) in en učenec srebrnega konjička (8 m plavanja). Glede na to, da je kar 28 učencev postalo plavalcev (tisti, ki so že plavali pa so zelo napredovali), ocenjujeva učenje plavanja kot izjemno uspešno. Še posebej, ker je bilo prvi dan kar 12 neplavalcev oziroma neprilagojenih na vodo. Tukaj gre posebna zahvala tudi učiteljem plavanja v CŠOD, ki so s svojim znanjem in izkušnjami v veliki meri zaslužni za ta rezultat.

Po kosilu smo se odpravili domov. Vožnja je bila mirna. Po dveh urah smo prispeli v Mirno Peč in vse učence varno predali v roke staršem.

Šola v naravi, Seča 2016, je zaključena. Vsi učenci so jo končali zdravi in zadovoljni. Bilo je lepo.

 

Mirna Peč, 3. 6. 2016

 

Učitelja v šoli v naravi:

Boštjan Srovin in Robert Dragan

Dostopnost