Četrtošolci smo imeli v četrtek, 22.12. 2016, prav poseben dan dejavnosti, saj smo skupaj z babico Marijo, babico Mojco, babico Ani ter učiteljicama Zdenko in Mojco pripravljali slastne dobrote. Razdelili smo se v pet skupin in skupaj preživeli prekrasen ter zelo ustvarjalen dan. Takole smo strnili naše misli po končanih delavnicah.

Skupina PTIČKI, MIŠKI ( Beno, Rihard, Lan D., Jera, Bine, Filip)
Naša skupina je delala z babico Ani. Iz testa smo delali različne živali. Vsi so bili navdušeni nad našim izdelkom, tudi učiteljice in babica Ani. Zapisali smo si recept. Na koncu smo se posladkali z dobrotami vseh skupin in pili zeliščni čaj. Žal nam je, ker nismo poskusili sadnih nabodal, ker so jih sošolci v trenutku pograbili. Na koncu dneva smo bili zelo utrujeni. Babici Anici smo se zahvalili za obisk in pomoč pri delu.

Skupina MEDENJAKI, KIFELJČKI (Tia, Tjaša, Domen, Ronja, Žan, Urh K., Nik)
S Tiino babico Mojco smo v naši skupini pekli slastne medenjake z orehi in kifeljčke. Najbolj nam je bilo všeč mešenje testa, ubijanje jajc in peka piškotov. Testo za medenjake je dišalo po medu in bilo je zelo lepljivo. Dali smo ga na okensko polico, da se je ohladilo. Ko smo piškote spekli, smo kifeljčke povaljali v mletem sladkorju in jih dali na krožnik. Dišalo je po celi šoli. Hvala babici Mojci, ker nas je naučila peči medenjake in kifeljčke.

Skupina ČOKOLADNE IN RAFAELO KROGLICE ( Nina, Ana, Jakob, Tea, Nuša, Joško, Andreja)
V naši skupini je bila glavna Ninina babica Marija. Delali smo čokoladne in rafaelo kroglice. Naše misli o današnjem dnevu so pa takšne: Nina: Lepo je bilo imeti ves dan na obisku v šoli svojo babico. Ana:Všeč mi je bilo, ko smo oblikovali kroglice. Jakob: Rafaelo kroglice so bile zelo dobre. Tea: Mislim, da smo bili pri delu zelo uspešni. Nuša: Navdušena sem bila nad rafaelo kroglicami. Malo sem se zredila. Andreja: Navdušena sem bila, ker je z našo skupino delala babica Marija. Joško: Meni se je zdelo vse zelo zanimivo.
Naša skupna misel pa je: NJAAAAAAAAMI!!! Babica Marija zna zelo dobro kuhati.

Skupina RAZPOKANI PIŠKOTI ( Nejc, Rok P., Jan, Edis, Lan B., Urh B., Leja N.)
Današnji dan nam je bil všeč, ker smo z učiteljico Zdenko veliko pekli in se ob tem zabavali. Zamesili smo testo, oblikovali kroglice, jih povaljali v mletem sladkorju in spekli razpokane piškote. Na koncu smo poskusili vse, kar smo spekli po skupinah. Vse pripravljene dobrote so nam bile res všeč. Zraven smo pili zeliščni čaj in poslušali božično glasbo.

Skupina SADNE DOBROTE ( Rok J., Laja S. Anej, Saša, Jana, Živa, Jurij)
Današnji dan je bil zelo sladek. Našo skupino je vodila učiteljica Mojca. Pripravili smo presne piškote iz datljev, mandljev, kakava in kokosa ter sadna nabodala. Veliko smo pacali in se zabavali. Na koncu smo dali naše izdelke poskusiti sošolcem. Uspelo nam je narediti res slastne dobrote, saj so sošolci razgrabili sadna nabodala. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo naredili pogrinjek in pojedli dobrote.

Fotogalerija

Dostopnost