17. 3. 2017

Peti dan šole v naravi

Ni nam bilo težko vstati in spakirati svoje stvari v kovčke, saj smo vsi komaj čakali, da se vrnemo domov. Dom Škorpijon, nasvidenje.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

16. 3. 2017

Četrti dan šole v naravi

V današnje jutro smo vstali zelo dobre volje. Komaj smo čakali na nove dogodivščine. Dopoldne smo namenili predavanju o zraku in lišajih. Seveda nam tudi danes terensko delo ni ušlo. Z zanimanjem smo sledili učitelju. Verjeli ali ne, našli smo palčkov dom. Palčka žal ni bilo doma. J Popoldne smo šli v gozd, kjer smo iskali živalske sledi, kot so iztrebki, ostanki hrane … Po večerji smo v jedilnici izdelali modelčke letal. Večer pa smo končali z družabnimi igrami.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

15. 3. 2017

Tretji dan šole v naravi

Današnji nočni počitek je bil malce daljši. Pričakovano smo spali dlje kot včeraj. Očitno nas je torkovo dogajanje zelo utrudilo. Dopoldne smo preživeli na jahališču s konji. Najprej smo jih pripravili na ježo, kasneje pa smo jih tudi jezdili. Popoldanski čas pa smo namenili pohodu do meje z Avstrijo. Mejo smo prečkali kar brez dokumentov. J Zvečer smo v skupnem prostoru risali zemljevid Kozjaka na nemi karti in ustvarjali pictionary. Večer se je končal z umivanjem in »spravljanjem« v posteljo. V mislih na četrtkov urnik smo ekspresno hitro zaspali.

                                                                                           Vaši novinarki s terena ( Z. H. in N. Z.)

 

14. 3. 2017

Drugi dan šole v naravi

Jutranje bujenje, nekoliko prekmalu. Od navdušenja smo vstali kar malo prezgodaj. Za prvo jutro na Kozjaku nam je bilo to oproščeno. Po zajtrku smo imeli učno uro o orientaciji, sledil je praktični del. Vzhod in zahod sta nam delala nekaj težav, zato je ena skupina naredila nekaj korakov preveč. Tudi danes smo imeli nekaj časa zase, da smo si nabrali moči za popoldansko streljanje z lokom. Večer pa smo zaključili z miselnimi igrami in likovnim ustvarjanjem. J Toliko za enkrat.

                                                                                                     Vaša novinarka s terena (Z. H.)

 

13. 3. 2017

Prvi dan šole v naravi

Zgodaj zjutraj smo se zbrali v šolski avli in se malo kasneje nasmejani odpeljali na dolgo pot. Po dveh urah vožnje v dobri družbi smo se ustavili na postajališču Tepanje, kjer smo se okrepčali s sendviči. Po približno še dveh urah vožnje smo prispeli v dom Škorpijon.

Najprej smo se razporedili po sobah, se razpakirali, potem pa je sledil uvodni sestanek. Na sestanku nam je učitelj Matej predstavil pravila, ki veljajo v domu. Sledilo je kosilo – cvetačna juha, testenine z mesno omako, solata in sladoled. Popoldne smo preživeli v naravi.

Kaj vse smo se danes naučili? To pa si lahko pogledate v fotogaleriji.

                                                                                                     Vaša novinarka s terena (Z. H.)

Dostopnost