Ponedeljek, 11. 9. 2023, je bil za učence prve triade poseben dan. Že navsezgodaj smo se vkrcali na avtobuse in se polni pričakovanj odpeljali proti Velenju. Tam nas je namreč čakala nihče drug kot Pika Nogavička! Vkrcala se je na naš avtobus, nas prisrčno pozdravila in usmerila proti Titovemu trgu, kjer so na nas čakale najrazličnejše dejavnosti.

V Galeriji Velenje nas je popeljala po razstavi ilustratorke Urške Stropnik Šonc: Pikaste pisane, skupaj z nami je sestavljala sestavljanke in iskala razlike v ilustracijah.

Predstavila nas je tudi ostalim Pikam, ki so v Rdeči dvorani oz. v Pikini mestni hiši za nas pripravile številne ustvarjale kotičke. Učenci so si lahko sami izbirali dejavnosti in tako so nekateri izdelali lastno Piko in Ficka, polepšali so se lahko z dinozavrovo kapo, faraonovo ogrlico ali pa kar s Pikinimi kitkami ter pegicami. Izdelali so si lahko tudi leteči krožnik, bleščeč magnet ali pa pripravili pravi čarobni napoj. Možgančke so urili v labirintu ter pri miselnih ugankah, kar nekaj vprašanj pa je porodil tudi telefon iz cevi, po katerem smo si z enega na drug konec dvorane pošiljali sporočila.

Za konec nas je Pika odpeljala še v mestni park, kjer so za nas pripravili gibalne poligone in preizkuse moči, zabavali pa smo se tudi na številnih igralih.

Učenci so Velenje zapustili navdušeni in polni lepih doživetij. Piki Nogavički pa smo obljubili, da se zagotovo še vrnemo.

učiteljice 1. triletja

Fotografije se nahajajo v šolski fotogaleriji.

Dostopnost