V torek, 17. 9. 2013, so imeli učenci 2. b in 3. a razreda prav poseben obisk. Več o dogajanju pa so zapisali kar učenci:

»V šolo je prišla gospa Andreja in nam pripovedovala o čebelah. S seboj je prinesla panj. Čebele oprašujejo sadno drevje. Čebele delajo tudi propolis. Čebele imajo na telesu koške za cvetni prah.« (Jan Kovačič)

»Čebela leti s cveta na cvet, nabira med, živi v panju. Čebelja družina ima kraljico matico. Čebela ima sovražnika oso in sršena. Zimska čebela živi en mesec. Čebele oprašujejo rastline.« (Lana Slak)

»Čebela matica je imela na hrbtu narisano zeleno piko. Ko sem povohala vosek, je zelo dišal. Če čebela piči, umre. Spoznala sem čebeljo družino.« (Hana Kastelic)

»Zelo mi je bilo všeč, ko nam je gospa Andreja predstavila matico in ostale čebele. Všeč mi je bilo tudi, ko smo povohali vosek in seveda, ko smo poskusili cvetni prah. Naučil sem se tudi nekaj novega o čebelah: čebela plesalka lahko sporoči, kje in kako blizu je cvetni prah. Ko ga čebele naberejo, ga odnesejo v panj.« (Tevž Kupljenik)

Dostopnost