V sredo, 2. 10. 2013, smo učenci 6. in 7. razreda imeli tehniški dan. Tema tehniškega dneva je bila promet, zato je v šolo prišel policist. 

Pogovarjali smo se o pešcih, kolesarjih in o udeležencih v vozilih. Pešci morajo uporabljati prometne površine, opazovati promet okoli sebe in imeti na sebi svetla oblačila in odsevne predmete (posebno ponoči). Kolesarji morajo poskrbeti za brezhibno opremo kolesa , voziti se morajo po kolesarski stezi in upoštevati prometne znake in predpise. Udeleženci v vozilih pa morajo biti pripeti z varnostnim pasom.

Po končanem predavanju smo se razdelili v skupine in odšli vsak na svojo lokacijo – k stari šoli, na križišče Novljan, na Postajo, na križišča pri novi šoli in na novo križišče Novo mesto–Mirna Peč. Nato smo v parih dobili različne naloge. Šteli smo promet, opazovali barve vozil, vrste vozil, znamke vozil in registrske oznake. Opazovali smo promet in ugotovili, da kar nekaj udeležencev ne upošteva prometnih predpisov. V avtomobilih niso pripeti, telefonirajo med vožnjo, nepravilno prečkajo cesto, ne nakazujejo smeri v križišču in prehitro vozijo. Vse opazke smo s pridom beležili. Ko smo se vrnili v šolo, smo v računalniški učilnici reševali simulacijo kolesarskega izpita, nato pa smo v učilnicah pisali poročila in analizirali štetje prometa.

Tehniški dan se je končal ob 12.40.

                                                                                                   Andriyana M. in Tina M.

SAM 0774    SAM 0784    SAM 0770

Dostopnost