V petek, 24. 1. 2014, smo se učenci 9. razreda odpravili v Ljubljano. Obiskali smo televizijsko hišo POP TV, muzejsko razstavo Koliščarji in kolo in 6. informativo.  

V televizijski hiši smo si ogledali snemalne prostore informativnih oddaj Svet, 24 ur, Preverjeno ter studio oddaje Vid in Pero šov. Bilo je zelo zanimivo, saj smo veliko izvedeli o snemalni opremi in delu novinarjev.

Nato smo se odpravili na ogled razstave Koliščarji in kolo. Videli smo najstarejše leseno kolo z osjo na svetu in izvedeli veliko o življenju koliščarjev. Arheologi so ga leta 2002 našli na Ljubljanskem barju, staro pa je kar  5200 let.

Na koncu smo odšli še na Gospodarsko razstavišče, kjer se je odvijala  6. informativa. Srednje šole so pripravile zabavne in izvirne predstavitve poklicev, in sicer od gostinstva, cvetličarstva, kemije do strojništva in gradbeništva, ki nam bodo pripomogle k lažji odločitvi o naši poklicni prihodnosti.

Dan je bil zelo zanimiv in pester, saj smo pridobili veliko koristnih informacij o srednjih šolah, na katere se bomo kmalu vpisali tudi mi.

                                                                                                                                             Matej Vodnik, 9. r.

Dostopnost