logoV letošnjem šolskem letu člani turističnega krožka v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava pripravljajo pravo zabavo v naravi. Zasnovali so tabor harmonikarjev V dolino tiho. Do konca januarja 2014 so pripravili turistično nalogo, v torek, 1. aprila 2014, pa se je 9 učencev udeležilo turistične tržnice v Novem mestu, kjer so projekt predstavili širši množici.

 

fotka

Za ta namen so stojnico spremenili v veliko diatonično harmoniko s posebnimi gumbi – v njih so lahko obiskovalci odkrivali naravne znamenitosti naših krajev, spoznavali znamenite Mirnopečane, izvedeli  več o naši šoli ter predvsem o Lojzetu Slaku. Prav tako pa so lahko s pomočjo naravnih materialov, kot so orehove lupinice, piščalke, kamni, voda, trava idr., poskušali posnemati zvoke, ki jih lahko slišimo v našem naravnem okolju. Za uspešno opravljene naloge in dobro voljo so bili obiskovalci nagrajeni s slastnimi medenjaki v obliki čebelic.

 

priznanjeKomisija je ocenjevala turistično nalogo in predstavitev na turistični tržnici ter se nato odločila, da si predlog tabora harmonikarjev V dolino tiho, izdelava naloge ter predstavitev na stojnici zasluži odlično, zlato priznanje!

Iskrene čestitke in zahvala vsem, ki ste in še boste pomagali pri pripravi tega obširnega projekta.

 

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

 

Dostopnost