VDT- - 001

Turistični krožek OŠ Toneta Pavčka v sodelovanju z občino in lokalnimi društvi organizira dvodnevni tabor harmonikarjev V DOLINO TIHO.

 

Lojze Slak in Tone Pavček sta z melodijami in verzi pogosto opisovala svoj rodni kraj, Mirno Peč. »Nekje na Dolenjskem so kraji, hiša, vinograd, košček polja. Tam so meseci sami maji, tam sem nekoč bil doma.«Mladi Mirnopečani, člani turističnega krožka OŠ Toneta Pavčka, smo v letošnjem šolskem letu za svoje sovrstnike začeli pripravljati pravo zabavo v naravi. Želimo, da se glas o naravnih lepotah krajev, od koder prihajamo, ter o glasbi, ki tukaj odmeva, sliši v »deveto vas«.

 

V projektni nalogi, za katero smo prejeli zlato priznanje Turistične zveze Slovenije, smo zasnovali dvodnevni glasbeni dogodek posvečen Lojzetu Slaku, domačinu in glasbeniku, ki je glas harmonike ponesel v svet. Podrobnosti o taboru in pogojih za sodelovanje si lahko preberete v priloženem razpisu. Za več informacij nam lahko tudi pišete na elektronski naslov vdolinotiho@ostpavcka.si

Tu lahko najdete celotni razpis v pdf obliki in elektronsko prijavnico.

Dostopnost