V sredo, 24. 12. 2014, je v šoli potekal kulturni dan. Začel se je s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Povezovalki programa sta med drugim povedali, kako je nastala naša država. V skeču so učenci na zabaven način obujali spomine na planiško velikanko. Ogledali smo si posnetka o lepotah naše dežele in uspehih naših športnikov. Program so s petjem popestrili tudi člani pevskega zbora in učenec, ki je deklamiral pesem Rudolfa Maistra. Na koncu smo učenci z lepimi željami in izdelanimi čebelicami, ki so znak Mirne Peči in simbol pridnosti, delavnosti ter povezanosti, sprejeli prvošolce v skupnost učencev šole.

Po odmoru je sledila prireditev Pokaži, kaj znaš, na kateri smo spremljali nastope učencev od 2. do 9. razreda, ki so v 12 točkah pokazali svoje talente. Sledila sta glasovanje in razglasitev petih najboljših, ki so prejeli čokolado; zmagovalci pa so bili učenci 9. b, ki so se predstavili s plesno točko na pesem All About That Bass in za nagrado dobili torto.

Po razglasitvi rezultatov smo odšli v učilnice in tam nadaljevali z druženjem, v šolski avli pa se je odvijal tudi ples. Domov smo se odpravili veseli in polni pričakovanj, ki jih bo prineslo leto 2015.        

Nina Rozman, Nika Strajnar in Ana Žagar, članice novinarskega krožka OŠ Toneta Pavčka

Dostopnost