V sredo, 1. 4. 2015, smo imeli nekateri učenci osmega razreda, pod mentorstvom učiteljice angleščine Simone Bučar, angleško delavnico na temo pripovedovanja zgodb.

Najprej smo spoznali vrste zgodb in njihove značilnosti ter najpomembnejše elemente zgodbe. Pogovarjale smo se tudi o tem, kako se lahko zgodbe končajo; nato pa smo se lotile branja. Najprej smo prebrale tradicionalno verzijo zgodbe o treh prašičkih  (The Three Little Pigs), nato pa še moderno verzijo. Zgodbi smo primerjale med seboj. Ugotovile smo, da sta si v marsičem podobni, vendar pa se tudi v marsičem razlikujeta. Vsem nam je bila bolj všeč moderna verzija.  Za konec prve ure pa smo  prebrale še tradicionalno verzijo zgodbe o Rdeči Kapici (Little Red Riding Hood).

Naslednji teden, prav tako v sredo, 8. 4. 2015, smo nadaljevale z angleško delavnico, ki pa se je precej razlikovala od prejšnje. V parih ali skupinah smo poustvarjale novo pravljico o Rdeči Kapici, ki smo jo prebrale prejšnji teden. Spreminjale smo osebe, kraj in čas dogajanja, temo; praktično vse. Različice zgodb so se med seboj zelo razlikovale in vse so bile nekaj posebnega. Uporabljale smo veliko domišljije, zato so na koncu nastale prečudovite, domiselne in zabavne zgodbe, ki si jih lahko preberete v mali učilnici jezikov.

Najboljši del delavnice je bilo poustvarjanje zgodbe, saj smo lahko spremenile zelo znano pravljico, ki nas  je spremljala skozi vso otroštvo. Lahko smo domišljiji pustile prosto pot in napisale čisto novo zgodbo.  In prav zaradi tega nama je bila delavnica angleščine tako všeč in bi se je z veseljem ponovno udeležili.

                                                                                                           Andriyana Muhič in Tina Makše, 8.a

 

angl del 1    angl del 3

angl del 2

Dostopnost