Štiri knjižne izdaje, dve likovni razstavi, glasbeni tabor, pesniški recital, pregledna etnološka razstava, obisk predsednika države ter številni uspehi učencev in učenk šole na različnih tekmovanjih in natečajih so zaznamovali šolsko leto 2014/15 v OŠ Toneta Pavčka. Bogato šolsko leto smo sklenili s prireditvijo, ki je potekala v šolski avli 23. junija 2015.

“Hitro je minilo, prehitro, verjetno prav zaradi tega, ker smo v letošnjem šolskem letu delali veliko in predvsem kvalitetno,” je v uvodnem nagovoru leto ocenil ravnatelj šole Danijel Brezovar. Poleg znanja smo učencem in učenkam s projekti in dejavnostmi, ki so temeljili na izročilu mirnopeškega okolja, posredovali številne druge vrednote.

Tudi na zaključni prireditvi smo se ob 100-letnici začetka bojev na soški fronti spomnili na usode Mirnopečanov v tistem času, pozabili pa nismo na zapuščino treh mirnopeških rojakov, ki so zaznamovali obšolske dejavnosti v minulem šolskem letu: glasbenika Lojzeta Slaka, pesnika Toneta Pavčka in slikarja Jožeta Slaka – Đoke.

Na koncu smo podelili 30 srebrnih in zlatih priznanj učencem in učenkam, ki so jih dosegli na tekmovanjih v znanju različnih predmetnih področji, ter druga priznanja za vidnejše uspehe na kulturnih in športnih področjih. S podelitvijo nagrad šole učenkam in učencem, ki so v letošnjem letu s svojimi dosežki presegli pričakovanja, se je prireditev tudi zaključila.

Dostopnost