V sredo, 14.10. 2015, smo učenci 7. razreda imeli kulturni dan. Izpred šole smo odšli ob 7.30. Odpeljali smo se proti Novemu mestu.

Najprej smo šli v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto. Ogledali smo si jo, potem pa smo odšli v sobo, v kateri nam je knjižničarka pokazala spletno stran knjižnice. Predstavila nam je knjigo Iskanje Eve, pozneje pa smo si ogledali odlomek iz knjige. Vsak učenec je dobil izvod omenjene knjige. Potem smo odšli v drugo sobo, v kateri smo pojedli malico.

Odšli smo tudi v Dolenjski muzej Novo mesto, kjer smo poslikali majice. Vsi smo imeli na majicah modro barvo, ker drugih barv niso imeli.

Ko smo končali, smo odšli v Jakčev dom, ki je poznan po slikarju ter grafiku Božidarju Jakcu. Ogledali smo si njegovo veduto Novo mesto. Slika je naslikana v perspektivi ribje oko. Izvedeli smo, kakšna je razlika med gvašem in akvarelom. Oboje se slika z vodenimi barvicami, pri akvarelu slikar ne uporablja bele barve, pri gvašu pa.

Ko smo končali z ogledom Jakčevega doma, smo z avtobusom odšli proti šoli. Tam smo pojedli kosilo in zaključili kulturni dan.

 

Anja Cegnar, 7. b

Dostopnost