8. in 19. februarja 2016 je v OŠ Loka Črnomelj potekala 9. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj, ki se je je udeležila tudi učenka Luana iz 9. a razreda. Luana je svojo instalacijo Norost oblikovala tako, da je dala možnost soustvarjanja tudi obiskovalcem.

Kiparsko kolonijo sta organizirala Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj in Osnovna šola Loka Črnomelj. Na njej je ustvarjalo 41 likovno nadarjenih kiparjev, starih od dvanajst do petnajst let. Udeleženci so prihajali iz slovenskih in tujih osnovnih šol iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Italije. Tema kolonije je bila ADIJO, PAMET.

Mladi kiparji so delali pod mentorstvom uveljavljenih likovnih strokovnjakov, ki so jim pomagali asistenti – študentje likovne pedagogike iz Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Strokovna komisija v sestavi dr. Beatriz Tomšič Čerkez (akademska slikarka in docentka za področje likovne didaktike oddelka za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani), Jožef Vrščaj (akademski kipar) in Robert Lozar (akademski slikar) je izbrala najboljše po posameznih delavnicah in skupnega zmagovalca Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2016.

Aleša S. Š.

Luana

Dostopnost