ČETRTI DAN  ŠOLE V NARAVI ZA 3. RAZRED; SEČA OD 30. 5. 2016, DO 3. 6. 2016

 

Noč je minila mirno. Ob sedmih zjutraj je bilo budnih le nekaj učencev, ostale je bilo potrebno zbuditi. So utrujeni, vendar se nihče ne pritožuje. Sobe so bile še bolj urejene kot včeraj. Štiri sobe od šestih so dobile najvišjo možno oceno. Glede na včeraj so se poslabšali učenci ene sobe (Ponente) ter osem učenk (soba Burja). Za njih sva z Boštjanom ponovila tečaj pospravljanja. Učenci so nato popravili napake.

Po zajtrku so imeli učenci naravoslovje in ustvarjanje. Sledilo je dopoldansko plavanje. Pri vseh aktivnostih so delali zbrano in dobro.

Po kosilu smo imeli športno popoldne. Po tem je sledilo popoldansko učenje plavanja. Ob koncu sva z Boštjanom izvedla preverjanje znanja za učence v najinih skupinah. Prav vseh 18 učencev je doseglo kriterij »bronasti delfin«. To pomeni, da so preplavali 50 metrov in izvedli še varnostno vajo. Jutri bomo poskušali doseči še višji standard. Je pa že to krepko nad standardom znanja za 3 razred. Bravo.

Po večerji smo odšli na zaslužen sladoled v Lucijo. Nazaj grede nas je ujela in lepo osvežila ploha. Trenutno se učenci umirjajo. So zelo utrujeni in verjamem, da jih bo tudi nocoj hitro »zmanjkalo«.

Po krepčilnem spancu jutri sledi še zaključno preverjanje znanja plavanja. Vsi učenci se ga veselijo, saj so brez izjeme lepo napredovali

 

Seča, 2. 6. 2016

 

Učitelja v šoli v naravi:

Boštjan Srovin in Robert Dragan

Dostopnost