Sončen torkov dan smo devetošolci izkoristili za potepanje po Posočju. Megleno jutro se je ob prihodu na prvi postanek, Kolovrat, bojišče prve svetovne vojne, razjasnilo v sončen dan. Sprehajali smo se po poteh soške fronte, po jarkih in rovih, kavernah ter skozi pripovedovanje našega vodnika podoživeli Soško fronto. Naše doživljanje smo dopolnili še z zgodbami iz različnih razstavnih sob v Kobariškem muzeju. Za zaključek našega dne smo se odpravili še v Tolminska korita, kjer smo občudovali delo narave. Naše potepanje po dolini reke Soče se je s tem ogledom zaključilo in ob zvokih harmonike smo se polni novih doživetij in vtisov odpravili proti Mirni Peči.

Fotografije so na voljo v šolski fotogaleriji.

Učitelja Maša in Igor

Vtisi devetošolcev in devetošolk:

” Danes smo imeli tehniški dan, zdel se mi je zanimiv in zelo poučen. Spoznal sem  veliko novih stvari o 1. svetovni vojni, in o lepotah naše države.”

Jure, 9. a

” Meni je bilo všeč na kolovratu, ko smo hodili po bojnih jarkih in ko smo odšli do kaverne. Zelo zanimiv pa mi je bil tudi muzej v Kobaridu ki smo si ga podrobneje ogledali in izvedeli kaj je v njem in kakšen namen so imele tiste stvari v zgodovini. Zelo zanimiv mi je bil Hudičev most in tudi zelo so me fascinirala Tolminska korita ki so bila zelo zanimiva.”

Martin, 9. a

” Izlet je bil super, škoda da nismo šli kolovrata in jarkov pogledat kasneje saj bi bil razgled še lepši. Tudi muzej je bil krasen; tam me je najbolj navdušil prikaz kako so nemški in AO vojaki s presenečenjem porazili italijanske vojake. Tolminska korita so pa majhen, a lep del Slovenije. Na izletu smo vsi zelo uživali. Hvala, da ste nam to omogočili.”

Tinkara, 9. a

” Včeraj sem se imel lepo in se  veliko novega naučil. Vse dejavnosti so mi bile zanimive, najbolj všeč mi je bil Kolovrat.”

Žiga, 9. a

Dostopnost