OŠ Toneta Pavčka sodeluje v vseslovenskem projektu Kulturna šola, ki ga vsako leto razpiše Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. V šolskem letu 2022/ 2023 smo podali vlogo za podaljšanje naziva. S sodelovanjem v projektu smo pokazali, kako na šoli krepimo kulturno vzgojo in ustvarjalnost učencev na različnih umetnostnih področjih v vlogi vseživljenjskega učenja in povezovanja. Za izkazano delo smo prejeli nov naziv Kulturna šola 2023, ki poteče v šolskem letu 2025/ 2026.

Svoje delo na kulturno umetniškem področju naši učenci predstavijo na številnih prireditvah, ki jih organiziramo in izvedemo na šoli, mnoge so odprte za javnost. Ravno tako učenci sodelujejo na izvenšolskih prireditvah. V naših dejavnostih se prepletajo različne kulturno umetniške zvrsti: glasbena umetnost, likovna umetnost, gledališče, film, fotografija, sodobni ples, literatura in bralna kultura, varovanje kulturne dediščine, arhitektura, tehniška kultura.

V kulturnih dejavnostih sodeluje velika večina učencev pri rednem pouku, izbirnih predmetih, interesnih dejavnostih in številnih projektih. Pri posebnih kulturnih projektih se povezujemo se tudi z lokalno skupnostjo in občinskimi kulturnimi društvi.

Zaključek projekta je obeležila OŠ Preserje pri Radomljah s kulturno prireditvijo.

Foto: Rok Majhenič, JSKD                                                                                                                                                   

                                                                                                 Mojca Starešinič, vodja projekta Kulturna šola

Dostopnost